Több mint 5 hete köhögök, el múlik ez valaha vagy krónikus lesz?
A neve= covid.
Sajnos van, akinél 2 hónapig is eltart. Futás orvoshoz, nehogy tüdőgyulladás legyen a vége!
Január elején elejen voltam beteg, kb a héten múlt el a köhögésem...
Már kínomban vettem egy üveg elxir thymit, gyerekkoromban mindig azt kaptam, ettem 3x1 kanállal, meg hársfa-kakukkfű teát ittam. Lehet ezeknek mar semmi köze hozzá, de hétfő óta szedtem/ittam, és péntek óta egyáltalán nem köhögök.
Decemberben én is és a lányom is elkaptunk valamit, a gyerkőc is kb 5-6 hétig köhögött, pedig már minden létező szirupot, bevált módszereket végigzongoráztunk, de nagyon lassan javult. Lementünk a dokihoz, meghallgatta, tüdeje tiszta. Legyintett, hogy nem mi vagyunk az elsők, és ennyi. Nem írt antibiotikumot, hiszen nem volt lázas, nem volt indokolt. Manapság sok orvos mindenre egyből felírja, aztán a beteg azt hiszi, ettől gyógyult meg, közben amúgy is rendbe jött volna a 2-3. antibiotikum kúra közben eltelt 2-3 hét alatt, ha türelmes lett volna. Aztán meg nem tudja, miért betegszik meg az első fuvallattól.
Szóval türelem! Ha nem vagy lázas, levert, akkor idővel elmúlik.
Kéne párásítani meg inhalálni. Nagyon sokat segít ha éjjel a fejed mellett megy a párásító készülék és szívod be a párát.
Asztmás vagyok és minden felső légúti megbetegedés minimum 1,5 hónapos köhögéssel jár együtt. Vettünk egy párásítót és ha beindul a dolog azzal kezdek aludni, szignifikánsan csökkentette a köhögés időtartamát. Elvileg segít felszakítani a tüdőben a letapadt váladékot, illetve sokkal kevésbé irritálja a légutakat a párás levegő mint a száraz. Lehet érdemes figyelni a lakás páratartalmát.
Nincs lázam, semmi bajom, csak ez a száraz köhögés és kaparó érzés a torkomban. Covidos sem vagyok, csináltam tesztet.
A mi dokink csak tényleg végső esetben ír fel antibiotikumot, a múltkor nagyon rosszul voltam láz, hidegrázás, rötyögő mellkas, sárga zöld köpet, alig bírtam az ágyból kikelni. De most semmi, csak köhögés.
Szellőztetek rendszeresen, de a párásítót el adtam. Nem tudom neked milyen van #8, nekem hideg párásító volt és nem bírtam, az orrom folyt tőle és fagyott lefelé. Inhalálni szoktam só oldattal, meg ha nagyon folyt a köhögés salbutamollal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!