Egy arcüreggyulladásnak lehetnek nagyon súlyos
szövődményei?
Amint lehet, el kéne menned fül-orr-gégészetre. Ezzel nagyon nem lenne érdemes várni. Mgeshet, hogy nem volt elégséges, vagy megfelelő az antibiotikum.
febr. 21. 22:47
2/17 A kérdező kommentje:
Voltam, megvizsgált de azt mondta, hogy nincs semmi baja a fülemnek.
Mikor voltál? Ha panaszod van, akkor nem mondhatja, hogy nincs semmi bajod. Nem biztos, hogy a fülednek, az arcüreged nem a füled.
febr. 21. 22:54
4/17 A kérdező kommentje:
Kb 3 hete voltam, TB által finanszírozottba, és hát ott ugye annyira nem foglalkoznak az emberrel. Kérni akartam CT-re beutalót, de azt mondta hogy szerinte nem szükséges. Viszont már hónapok óta szenvedek, ami odáig fajult, hogy mostanában minden este pánikrohamaim vannak(kisebb nagyobb, tegnap pl nagyon erős volt, még a szüleimet is fel kellett ébresztenem).
Hát, a fül-orr-gégésznek illett volna a torkodat, és az arcüregeidet is megvizsgálni. Ha más nem legalább egy arcröntgen, hogy lássa, van e váladék felhalmozódva az arcüregben. Vagy CT.
Ha többször volt pánikrohamod, azzal is jobb előbb szakemberhez fordulni, mint utóbb. Sajnos tapasztalatból mondom.
febr. 21. 23:04
Menj vissza, ha lehet, akkor egy másik orvoshoz, kellő határozottsággal.
febr. 21. 23:13
7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Miután voltam fül-orr-gégészeten, visszamentem a háziorvoshoz a lelettel. Azt tanácsolta, hogy menjek vissza és vizsgáltassam ki magam mégegyszer, konkrétan azt mondta hogy "ne hagyja magát lerázni". Ez volt a múlthéten, viszont a hétvégén annyira rosszul voltam, hogy úgy voltam vele, hogy ebből elég, már nem bírom tovább, kértem időpontot magán CT-re, ma reggel csinálták meg. Remélem az kimutatja, hogy mi a bajom.
Nekem semmi bajom nem volt, konkrétan a fogorvos csináltatott CT-t az arcomról, de még ott is feltűnt, hogy tele van az arcüregem. Semmi jelét nem éreztem. Ha neked ennyire rossz tüneteid vannak, várható, hogy a CT legalább gyanút kelt, ha nem egyből mutatja, hogy hol a gond.
Az meg, hogy az orvos ennyire félvállról vett, és lerázott, eléggé felelőtlen. Jó ötlet volt a magán CT. Ha erős tüneteid vannak, nem értem, miért nem vizsgálja mélyebben a problémát.
febr. 22. 00:10
9/17 A kérdező kommentje:
Hát remélem, hogy kiderül mi a bajom. Mikor először elmentem a háziorvoshoz, és elmondtam mi a bajom, úgy reagált hogy "de sok baja van". Küldött össze vissza, mikor elmondtam neki, hogy csináltatni szeretnék CT-t, azt mondta hogy azzal nem biztos, hogy megoldódnak a problémáim. Szívem szerint beszóltam volna, hogy hát akkor hogy lesz megállapítva a bajom, tenyérjóslással, de úgy voltam vele, hogy inkább türtőztetem magam.
"De sok baja van"...mert nem kezelt téged rendesen. Ilyen esetben lehet egy magánrendeléssel többre mész. Jobb, mint hagyni, hogy szövődményeid legyenek.
febr. 22. 00:25
Kapcsolódó kérdések: