Étkezés után fáradékonyság, magas pulzus. Miért?
Mióta megkaptam a COVID elleni védőoltásomat folyamatosan tapasztalom a következő tüneteket: 2022 második felében voltam kardiológusnál amiért magasabb a vérnyomásom/pulzusom olykor-olykor. EKG, szívultrahang rendben volt. Gyógyszert nem szedtem, sokszor mértem a vérnyomásom java részt: 140/79 p:60-80 között mozog. Megfigyeltem, hogy étkezés után felerősödik a szívdobogás érzetem, nem olyan jó a közérzetem és le kell feküdjek pihenni, mert "elfáradok". Hiába alszom 7-8-9 órát ugyanolyan fáradt vagyok pár órát követően.
Kardiológus szerint minden vizsgálatom jó (2024 január), mégis megemelkedik a vérnyomásom és étkezés után a pulzusom. Gyógyszert nem írt, sportolást javasolt.
Teljes vérkép szerint (2024 január) vashiányos vagyok amire Maltofert szedek már több, mint 1 hónapja. Minden más érték tökéletes! Fáradékonyság érzés múlik, szedek mellé B komplex, cink, magnézium. Pajzsmirigy értékeim jók.
Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a probléma, és milyen vizsgálatra kellene még elmenjek. Nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom több hónapja már, napi 1 óra futás, sétálás néha focizás megvan. Nincs stresszes munkahelyem, gyógyszert nem szedek. De van, hogy hazaérek a munkából, eszek valamit és szabályszerűen aludnék, karikásak a szemeim és megemelkedik a pulzusom aztán "elfárad a szervezet".
Esetleg valami tanács? Háziorvos nem mond érdemlegeset, ahogy olvastam még egy inzulinrezisztenciára lehet el kellene menjek. Otthoni vércukor mérővel a vércukor szint megfelelő, véroxigénszint megfelelő.
Ébredés után a vérnyomás 135/80 p:60, délutáni órákba maximum 145/80-85 p:80-95 leginkább étkezés után.
Nagyon szépen köszönöm a jótanácsokat,
175 cm és 82kg vagyok jelenleg, van egy pocak de semmi extra.
26/F
Köszönöm, jól esik, hogy így gondoljátok! Legyen igazatok!
Mindenesetre még pár kivizsgálásra bejelentkezem - biztos ami biztos alapon.
Legyen szép napotok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!