Vastablettát (Maltofer) hány hétig kell szedni hogy eredménye legyen?
Tapasztalata van valakinek: hány hétig kell szedni a Maltofer-t hogy a vérképen is látható legyen az eredmény? (MCV a normál tartományba kerüljön, transzferrin szaturáció növekedjen)...
Laikusként úgy gondolnám, hogy minimum 12 hét (?) - vörös vértest élettartama és utána új vörösvértestek keletkeznek, vagy ez ennél bonyolultabb?
A vényre kapható vastabletta "sokkal hatékonyabb" lenne?
Akkor nem csak nekem okozott gondot. Atóta jobban vagy?
82 napig szedtem a sima maltofer rágótablettát
6.8-ról 15.5-re ugrott fel a vasam!
Mindkét vérvétel a ciklusom 15. napjában történt. 23 éves vagyok, nem tervezek még terhességet ha ez fontos.
Amikre figyeltem:
1) Mindenképp először C vitamint szedtem (DM-ből a 1x1 C+D3 csipkebogyó kivonatost) és csak azután a sima maltofert
2) Az első 1-2 hétben székrekedéssel küzdöttem (ez akkor kezdődött el amikor elkezdtem szedni szóval 100% a tabletta miatt volt), ezért nagyon sok rostot és zöldséget próbáltam fogyasztani minden egyes nap, kb. 2 hét után javult is a helyzet és hozzászokott a szervezetem. Viszont egész végig kísért a fekete széklet (emiatt féltem, azt hittem hogy a vas nem szívódik fel + azt hittem, hogy a jobb közérzetem az egy placebó-hatás, viszont mint kiderült kár volt félnem)
3) Imádom a tejeskávét, viszont amikor vasat szedsz se tejet se kávét nem érdemes fogyasztani... Figyeltem, hogy mindig legalább 1 óra elteljen a tabletta szedése és a kávé fogyasztása között
Remélem tudtam ezzel a válasszal valakinek segíteni! Sok sikert mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!