Lehet csak úgy azonnal magánéllátásba menni (nem tudom mennyi lenne kb) egyeztetés után hasi CT kivizsgálásra (emésztési problémák, hányinger, baoldali fájdalom étkezés után nem sokkal), vagy előtte végig kell járni a kötelező köröket (vérvétel, UH)?
Ha nem tudnatok angolul: "Positron emission tomography, also called PET imaging or a PET scan, is a type of nuclear medicine imaging"
A pont a nuclear medicine imagingen van a hangsuly, amit adminisztralnak injektalva vagy oralisan..
Nekem ezt a baromsagot amit lerendeztek mar faraszto, tobbet nem irok, aki tudja, erti, ti meg hulyeskedjetek, meg en vagyok Merkely meg mit tudom en.
Tanuljatok es jobbulast.
Senki nem mondta, hogy a pet-nél nincs kontrasztanyag, azt próbáljuk elmagyarázni, hogy a sima CT-nél is van, méghozzá jódtartalmú.
Nem tudom mit vagy képtelen ezen megérteni.
6 év orvosi egyetem, egy szakvizsga, meg két kontrasztos CT vizsgálat után hidd el, nem én vagyok a hülye, hanem te.
A radiológus az orvos aki ki elemzi a képeket, megállapítja hol van elváltozás stb stb
A radiográfus pedig aki ELKÉSZÍTI a felvételeket.
Nem tudom mit gondolsz magadról, hogy így osztod az észt a semmire és olyan hülyeségeket beszélsz hogy fájdalmas olvasni is, szerencsétlen kérdezőt meg félre vezeted a hulyeségeiddel. Nehogy már egy egyetemi hallgatót te oktass ki, aki azt se tudja mi a pet ct
Jézusom. Te agyhalott vagy. És ne zavarjon, hogy amúgy KETTEN válaszolgatunk.
Olvass már egy kicsit a CT képalkotást, mert rettenetesen vakon vagy. Mit tanulsz okoska, bölcsészetet?…
Nesze, egy kis segítség:
Jézusom.
Te keverted ide ezt az egész PET-CT-s f.szságot, mikor alapból CT-ről volt szó.
CT = computed tomography. Egy röntgen képalkotó módszer.
Ehhez a jobb felbontás és értelmezhetőség érdekében lehet alkalmazni iv. meg per os kontrasztanyagot. Ha tumort keresnek, akkor jellemzően ez szükséges is.
A PET CT = pozitron emissziós CT, amikor IZOTÓPOT adnak, és a szervek FUNKCIÓJÁT is nézik.
A PET-CT NEM EGYENLŐ A KONTRASZTANYAGOS CT-VEL.
Nem tudom, hogy ezen mégis mi a f.sz nem érethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!