Mennyire káros, ha valaki egy gumiabroncs gyárban dolgozik?
#1 Köszönöm a választ.
Az eddig elmondottak/hallottak alapján a belélegzett gumigőz tönkre teheti a fogakat, és a légző szervekre is nagyon káros lehet. Értem, hogy nagyon komoly elszívő berendezések vannak egy ilyen helyen, illetve szigorú előírások, meg követelmények. De 100%-ig, teljesen nem tudják elszívni a mérgező anyagokat, amik a levegőben vannak. Ha voltál már ilyen üzemben, akkor tudod, hogy brutál erős szag van mindenhol, még a raktárakban is. Tudomásom szerint az ottani dolgozók nem hordanak maszkot.
De nem ez a lényeg, hanem ha valóban olyan kockázatos ez a munka, akkor inkább nem. Nincs az a fizetés, ami megérné, hogy kihulljanak a fogaim, vagy bármilyen komolyabb betegségem kialakuljon. Ahogy például egy akkugyárba sem mennének sokan, ami érthető.... értem, hogy sok ilyen helyen jobb a pénz, mint egy irodában. Na de milyen áron? Ha feldobom a pacskert pl. 5 év múlva, akkor megéri?
Értem, hogy a mai világban minden káros. A szupermarketekben kapható élelmiszereknek nevezett árúcikkektől kezdve a kozmetikumokig stb. stb.
De nem mindegy mennyire az. Csak egy picikét mérgező valami, vagy annyira, hogy 5-10 év ott töltött idő után biztosan elkönyvelhet magának az ember valami "mellékhatást".
Próbálok tájékozódni, mert vannak olyan helyek, amire kapásból rávágja mindenki, akinek megemlítem, hogy oda még véletlenül se! Ez is egy olyan hely, azért szeretném kideríteni, hogy "városi legenda", vagy inkább fogadjam meg a jó tanácsokat.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!