Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mikor kell antibiotikum?

Mikor kell antibiotikum?

Figyelt kérdés

Leszögezem hogy nem öndiagnosztikát szeretén magamon elvégezni az orvosi szakvélemény helyett.

Tehát maga a kérdés. Mik azok a tünetek amiből egyértelműen kideríthető hogy ebből antibiotikum lesz illetve mik azok amik a "neocitrán meleg tea pihi és jól leszel" kategóriába esnek?

(igen tudom hogy van rá internet meg 3 oldalas leírás kifejtés. Viszont én jobban örülnék egy pár mondatos magyarázatnak épp ezért vagyok itt)

Anno azt mondták itt a szüleim hogy ha zöld az orr váladékek és hurutus a köhögés az már kezd durva lenni abból valoszinüleg antibiotikim lesz.

Kissé túlreagalom a betegségeket ezért is szeretném tudni a fentieket hogy ne pánikolva főzzem a teát meg hivjam a főnököm egy tüsszentés után.

Köszönöm.

febr. 2. 12:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bakterialis fertozes, felulfertozes.
febr. 2. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem, zold valadek, hurutos kohoges influenzanal is van, az virusos es magatol elmulik, ki kell varni. Felulfertozodes az feltuno, ket het mulva mikor ujra beteg vagy, hangszalgyulladas, legcsohurut, barmi. De egy sima influenza is tud egy-ket hetig gusztustalan lenni.
febr. 2. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tényszerűen csak kitenyésztés útján lehetne tudni, ezt nem csinálják. Pár napot kell adni annak, hogy vírus, és az immunrendszer legyőzi. Ha kb 3 nap alatt nem javul (ezt én gyereknél tartottam, felnőttnél a dupláját is lehet várni), akkor az orvos antibiotikumot ad biztos, ami biztos alapon, és általában igaza is lesz, persze akkor is lehet még vírus. Náthánál a híg váladék még tartós esetben is vírus, a sűrű sárga vagy zöld baktériumgyanús. Pánikolni semmiképp nem kell.
febr. 2. 13:06
 4/6 Zcom09 ***** válasza:
100%

Tesztek vagy pontos tünetek nélkül nem nagyon lehet megmondani. A vírusos és baktériumos fertőzések sokszor ugyan azokat a tüneteket mutatják. Nincs házi praktika amivel meglehetne állapítani.

Ha nem súlyos probléma, általában akkor írnak fel atibiotikumot ha huzamosabb ideig nincs változás. Mivel a vírusos fertőzéseket azért 1 hét alatt legyőzi a szervezet. Ha egy betegség elhúzódik akkor növekszik a gyanú (de ez sem definitív), és akkor felírnak antibiotikumot. Vannak olyan tünetegyüttesek amiket már alapból azzal kezdenek kezelni, de azt a doki fogja tudni. Súlyosabb esetben meg teszteket csinálnak amiből pontosan kiderül mi okozza a gondot, és annak megfelelően kezelik.

febr. 2. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom ha 5 nap után sem múlik el a láz.
febr. 2. 13:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
febr. 2. 13:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!