Mikor kell antibiotikum?
Leszögezem hogy nem öndiagnosztikát szeretén magamon elvégezni az orvosi szakvélemény helyett.
Tehát maga a kérdés. Mik azok a tünetek amiből egyértelműen kideríthető hogy ebből antibiotikum lesz illetve mik azok amik a "neocitrán meleg tea pihi és jól leszel" kategóriába esnek?
(igen tudom hogy van rá internet meg 3 oldalas leírás kifejtés. Viszont én jobban örülnék egy pár mondatos magyarázatnak épp ezért vagyok itt)
Anno azt mondták itt a szüleim hogy ha zöld az orr váladékek és hurutus a köhögés az már kezd durva lenni abból valoszinüleg antibiotikim lesz.
Kissé túlreagalom a betegségeket ezért is szeretném tudni a fentieket hogy ne pánikolva főzzem a teát meg hivjam a főnököm egy tüsszentés után.
Köszönöm.
Tesztek vagy pontos tünetek nélkül nem nagyon lehet megmondani. A vírusos és baktériumos fertőzések sokszor ugyan azokat a tüneteket mutatják. Nincs házi praktika amivel meglehetne állapítani.
Ha nem súlyos probléma, általában akkor írnak fel atibiotikumot ha huzamosabb ideig nincs változás. Mivel a vírusos fertőzéseket azért 1 hét alatt legyőzi a szervezet. Ha egy betegség elhúzódik akkor növekszik a gyanú (de ez sem definitív), és akkor felírnak antibiotikumot. Vannak olyan tünetegyüttesek amiket már alapból azzal kezdenek kezelni, de azt a doki fogja tudni. Súlyosabb esetben meg teszteket csinálnak amiből pontosan kiderül mi okozza a gondot, és annak megfelelően kezelik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!