Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Prolaktin terhelés értéke...

Prolaktin terhelés értéke 3891 mIU/L jó vagy rossz?

Figyelt kérdés
0 perces érték 150 mIU/L, a 60 perces pedig 3891 mIU/L. Ez mire utalhat?
2024. jan. 25. 11:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Az sok. Agyalapi mirigy nem megfelelő működése. Kapsz rá majd gyógyszert, pajzsmirigy rendben van? FFI vagy nő vagy?
2024. jan. 25. 12:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Nő vagyok, 29 éves.

Tsh 1.704 mIU/L

Ft4 10,07 pmol/L

Ft4 6 pmol/L

Anti TPO 0,5 U/ml

Mellette az LH 1.99 IU/L és az FSH pedig 1.83 IU/L

Az androgén hormonok mind magasak.

2024. jan. 25. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Baba projekt miatt volt a vizsgálat gondolom. Endokrinológus majd megmondja mi legyen, a prolaktint jól lehet kezelni.
2024. jan. 25. 13:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem babaprojekt miatt volt. Második baba születése után kezdődő tünetek miatt kezdtek el kivizsgálni és most itt tartunk. Mindegy, majd az orvos megmondja úgyis, hogy mi legyen
2024. jan. 25. 13:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi lett veled kedves kerdezo? Milyen tuneteid voltak mielott elindultal a kivizsgalasokra? Hasonlo cipoben jarok :(
2024. ápr. 15. 20:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Az első doki még tavaly az első labor alapján PCOS-t és IR-t állapított meg, a többi hormonra, többek között a Prolaktinra is azt mondta, hogy rendben van, hiába voltak határértéken. Aztán a doki, aki a terheléses vizsgálatot kérte, végül elmagyarázta, hogy a hormonszintek alapján teljesen egyértelmű, hogy a PCOS, az IR és mire visszamentem hozzá a pajzsmirigy alulműködés, valamint kezdődő mellékvese kimerülés mind csak tünet, a problémát az agyalapi mirigy elégtelen működése okozza. Csináltak MR-t, hogy kizárják a tumort, szerencsére az negatív lett.

Végül írt fel a doki gyógyszert, most voltam újabb terhelésen, és határozottan javult az állapotom, bár még messze a vége.

Még annyi, ami érdekes lehet: megkérdeztem az orvost, hogy lehet az, hogy a másik semmit nem vett észre belőle. A válasza az volt, hogy sok orvos nem látja az összefüggéseket a tünetek és az orvosi vizsgálatok eredményei között. Például sok orvos csak addig jut el, hogy a labor eredményeken ha valami határértéken belül van, akkor már jónak jelent ki, pedig ez sok esetben nagyon nem így van. A Prolaktin pont egy ilyen, hogy ha nem terhes vagy szoptat egy nő, akkor minimális értékben szabadna lennie a szervezetben, 30 mIU/L, max 50, de az már picit határeset. Vagy ami még hasonló, a CRP, ami a gyulladást mutatja, normál esetben, ha egészséges az ember, akkor 0 kellene, hogy legyen. Minden más eset, tehát, ha nem 0 az eredmény, akkor valamilyen gyulladásos folyamat zajlik a szervezetben. Mégis az orvosok sokszor egyáltalán nem foglalkoznak vele. Mindegy, ez csak érdekesség gyanánt írtam le, a lényeg, hogy nem szabad olyan orvosra hallgatni, aki nem jár utána a dolgoknak és csak tüneti kezelést csinál.

2024. ápr. 18. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!