PET CT mindenféle (ha van) daganatot kimutat?
Vagy mire jó?
Úgy hallottam, hogy annyira jó, hogy nemcsak a meglévő daganatot, de már a kezdetlegest is kimutatja... ez igaz?
Lényeget nem írtam elnézést, bele vagyok már ebbe fáradva
Tehát a vizsgálat anyukámnak lenne nem nekem
Én csak próbálok neki orvost, vizsgálatot, időpontot... és mindent mást intézni
Még sima kotrasztos MR-t sem csinálnak magánban sem beutaló (pontosabban orvosi javaslat) nélkül.
A PET meg igazából egy rákkeltő vizsgálat, szóval nem játék. A CT is veszélyes, hatalmas röntgen dózist kap a paciens.
13
Igen, a repulon is tobb sugarzast kapsz mint lent a foldon. A cigiben is van sugarzas, sot a bananban is.
Evente mennyi ember hal meg PET CT vagy hasonlo sugarzas miatt. Hagyjuk ezt a baromsagot szerintem... standard modszer meg surgossegi esetben is a CT, a PET meg minimalis radioaktiv anyagot tartalmaz. Egyaltalan nincs a veszelyes dozisban. Az szamit milyen gyakran mesz ilyen tomografiara. Ha 5 evente egyszer, semmi bajod nem lesz. ha 1 evben minden honapban 2 szer, az baj.
Nem kell itt veszmadarnak lenni, teljesen oke a CT es a RT es a PET CT is. Rakosoknal meg szinte kotelezo vagy ez vagy az MRI, mert figyelni kell a metastasist. Akkor alapbol a rakosat rontjuk az eselyet? Ez mar konteo szint, ne menj ilyenbe bele ha lehet...
#14: miért lenne konteo?
Nem hal meg ott helyben, ahogy a repülőn sem kapsz sugárbetegséget.
Ez az egész VALÓSZÍNŰSÉGEK játéka.
A dohányos sem hal meg a cigitől. Van aki tüdőrákos lesz 30 év múlva, van aki nem.
Aki rakos, annak már úgymond mindegy, mert ha nem kezelik, lehet hogy egy éve sincs hátra, CT vagy PET scanek sorozatával meg elélhet még 15-20 évet is, úgyis a kiújuló rák előbb elviszi.
12:
De nem érted, hogy nem tudja intézni???
Nyilván nem unalmamból csinálom helyette.
Írni sem tud, baleset miatt... nem fogom részletezni
Telefonálni sem tud, örül, ha megismerni mivel kell felvenni a telefont
Persze majd meghatalmazást írok, dehogy írok én semmit. 2024-et írunk nem az őskorban vagyunk. Meg nem is a bankba megyek, szerinted, az orvos, majd meghatalmazást fog kérni, hogy én segítséget kérek, hogy milyen vizsgálatra menjen???
ÉPP EZ AZ A PROBLÉMA, hogy az orvost akarok felkeresni, de megtudod mondani, hogy ha nem lehet csak időpontra bejutni, és csak febr közepére adott?
addig én is eljutottam, hogy az orvossal szeretnék beszélni, de nem érek rá febr közepéig várni, hogy mégis mit mond az orvos
Köszi a borzasztóan hasznos tippeket!
13:
Ekkora baromságokat ne írj már ide légyszíves, van elég gond...
14:
Egyetértek
Több mint 5 éve volt PET CT vizsgálaton, most találtak nála valamit, ezért szeretnék beszélni az onkológussal, hogy mi legyen de nem tudtam eddig még elérni, csak febr közepére van időpontja
15:
Te miről beszélsz??
Szerinted mindenkinél kiújul ez a betegség?
Nem törvényszerű, de aki hülye az hülye, nem fogom neked magyarázni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!