Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mire mondják azt, hogy PCOS-em...

Mire mondják azt, hogy PCOS-em van?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy PCOS-em van

de pontosan ez mit takar? mi miatt alakul ki?

Hormonális beteg azt hallottam már, de mitől lehet?

2024. jan. 21. 20:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Endometriosist nogyogyasszal.

Endo = belso

metr/o/i/a = méh

osis = malkondíció

endometriosis = belso (szovetekkel kapcsolatos) + metr/i (méh) + osis (malkondíció, rendellenes állapot)

2024. jan. 21. 22:23
 12/21 A kérdező kommentje:

Ja és mint írtam magán, nem kevés pénzért.

Jövőhéten megyek, úgyhogy megpróbálom újra mondani, csak annyira izgulok ott, túl akarok lenni rajta, hogy teljesen elfelejtem amúgy miért is mentem.....

2024. jan. 21. 22:26
 13/21 A kérdező kommentje:
Hátrahajló méhem is van, lehet hogy ezért is fáj jobban.
2024. jan. 21. 22:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Egyebkent fajdalomcsillapitoval csokkentik a fajdalmat, de van ra gyogyszer, de az meg endokrinologia.
2024. jan. 21. 22:36
 15/21 anonim ***** válasza:

Akkor gondolom magánba mész. Akkor nem feltétlenül kell az orvos előre. Online megvan, hogy mivel tudnak diagnosztizálni, milyen vérvételekkel. Azokat csináltasd meg, aztán a kész vérvétellel menj az orvoshoz, hogy ez van, van-e ebből valami? Ő is azt fogja mondani, hogy ezek kellenek amúgy is, akkor minek fizess neki kétszer? Főleg, ha ennyire szívesen hallgat meg...

Nemi hormonok:

Menstruációs ciklus (első felében) 3-5.napján:

· LH

· FSH

· Prolaktin

· Ösztradiol

· Progeszteron

· Tesztoszteron

· DHEA

· D-vitamin

· AMH

Menstruációs ciklus 2.felében is, pontosan ovuláció+7nap, azaz 29-30napos ciklus esetén a 22-23.napon:

· Ösztradiol

· Progeszteron

Inzulin rezisztencia kiszűréséhez (terheléses minimum 3 pontos)

· glükóz

· inzulin

Ha Synlabba szoktál járni, akkor nézd meg a csomagokat. Már nem emlékszem melyikbenm de valamelyikben elég sok benne van. Tudom, hogy van babaváró és van női hormon csomag is.

Amúgy az, hogy a végbeled fáj ilyenkor az lehet normális. Csak a fájdalom mértéke kérdéses. A fogamzásgátló pedig nem megoldás, csak elnapolja a gondot.

2024. jan. 21. 22:39
 16/21 A kérdező kommentje:

14:

Mármint a PCOS-re van gyógyszer vagy az endometriózisra?

15:

Nem Synlabba szoktam

Járok endokrinológushoz is magánba és nőgyógyászhoz is magánba

Az endokrinológus adott beutalót laborba, amit a kórházban csináltak meg

Menstruáció 3. napján voltam:

Prolactin van ez elég magas 70,8 - 567,0 helyett 681,5

Öszradiol: 85,6 pmol/L

Progesteron : 2,4 nmol/L

Testosteron : 1,36 nmol/L

Dehidroepiandrost.szulf: 6,3 umol/L

D-vitamin: 76 nmol/L

Glukóz: 6,1

A rövídítéseket nem tudok mit jelentenek amit írtál: AMH, LH, FSH

ilyeneket nem találok

Nekem csak a menstruáció 3. napot mondta, 22-23. napot nem

Illetve voltam már olyanon, hogy cukorterheléses 1x 2 éve az sem lett jó, de oda nem írt új beutalót

2024. jan. 21. 23:08
 17/21 anonim ***** válasza:

22-23 napi nélkül nem lehet ösztrogén dominanciát megállapítani.

Nem tudom államiban ezek hogy vannak, küldöm a synlabos verziót és ott láthatod a leíràst:

[link]

[link]

[link]

Az AMH igazán nem fontos, az csak benne maradt mert bemásoltam, hogy nekem milyen listát adott a doki.

2024. jan. 22. 00:34
 18/21 anonim ***** válasza:

Neked amúgy a progeszteron-ösztrogén arányszámod 32.36. Ez minimum 100 kellene, hogy legyen. Ez ösztrogén dominanciát mutat (de mint mondtam kell a 22-23. napi is).

A glükóz-od magas. Azt is mindenképp meg kell nézetni. 5.6 fölött már magasnak számít és lehet, hogy vannak inzulin problémáid.

2024. jan. 22. 00:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

igen a PCOS-al is lehet endorkinologushoz menni mert alapbol endokrinologiai rendellenesseg, hormonalis, nem logikaval mondom, hanem ez igy van ha utananezel, megkerdezed az orvost. Petefeszek hormonjai, pajzsmirigy- es adrenalis (ez meg vese) hormonok is szerepet jatszanak ebben. Hogy itthon mi a gyakorlat, azt nem tudom. De egy urulogus ennyire nem fog erteni a hormonokhoz, max anatomiahoz, de mukodesehez nem.

PCOS = polycystic ovary syndrome

[link]

2024. jan. 22. 10:59
 20/21 A kérdező kommentje:

17:

Többször voltam már az endokrinológusnál nem kevés pénzért, és sosem adott nekem beutalót hogy 22-23 napon menjek, csak a menstruáció 3. napján mentem mindig vérvételre

Köszi a linkeket!

18:

Nekem egyébként azt mondta az orvos, hogy 6-ig normális teljesen rendben van. Eddig mindig 6 alatt volt, de közel a 6-hoz, most lett először 6 felett.

Hol kell megnézetni? Nem tudom mire gondolsz.

Látja, látta eddig is, hogy magas de különösebben nem mondott semmit, csak hogy 6-ig oké addig normális az érték. 160 grammos diétát javasolt, amit csináltam egy ideig, de bele fáradtam , viszont mindig zero, és tk. dolgokat veszek

Nyilván vannak inzulin problémák, mivel nem jók az értéket, de nekem csak diétát javasolt, illetve 3 havi merckformint, de semmit nem ért, és myo inozitolt.

2024. jan. 22. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!