Az orvos antibiotikumot ír fel ha hétfőig nem leszek jobban. Nem akarom, hogy antibiotikomot kelljen szedni mert a hasznos bacikat is elpusztítja nem csak a rosszakat. Mit csináljak, hogy hétfőn ha megyek vissza azt mondja, nem kell antibiotikum?
Nagyon le van rakódva a nátha miatt a torkomban valami, azt mondja, és hogy csunya. De én már nem vagyok rosszul. Mit csináljak?
Lázam, hányásom már elmult.
A gyógyszert végig kell szedni,mert akkor fejti ki hatását.
Nem csodaszer 2 szemtől is teljes gyógyúlt legyél .Te csak úgy gondolod hogy semmi bajod.Nem gyógyult vagy ,hanem tünetmentesnek érzed magad .
Sosem fogok ezt megérteni.
Beszeded, aztan az immunrendszered vissztermeli a jo bakteriumokat is .
Ha meg most hot beteg leszel, akkor sokat nem ersz a jo bacijaiddal...
Miért kellene antiibotikum, egy 99%-ban vírusos fertőzésre?
Ja, igen, itt ahol élek, alap a vérvétel, bármiféle kezelés elkezdése előtt, hogy vírus vagy baktérium okozza-e a tüneteket.
Otthon meg minden szrra írják az antibiotikumot - én gyakorlatilag mindenre azt kaptam, influenza, körömgomba, nátha, herpeszvírus, és még sorolhatnám :D
ma 11:27
Pontosan. Azt hiszik az antibiotikum mindenre jó, régi szocis berögződés... Sógorom 1 hónapja elment a dokihoz (Németország), azt mondta neki, hogy irjon ki neki antibiotikumot, mert szarul van. A doki pislogott kettőt, azt hazazavarta, hogy első körben tea, gyógyszer (láz és fájdalomcsillapitó). Azt ha majd 1 hét után semmi változás menjen vissza. Itt eszük ágában sincs az antibiotikumot osztogatni, mint a cukrot, csak ha már tényleg a beled húzod.
ma 11:54
Ez igaz, de mivel gyanitom, hogy a kérdést tegnap irta ki, igy felteszem pénteken ment a dokihoz. Igaz erről nincs infónk. Hétfőig meg azért nem telik el 1 hét. De az való igaz, hogyha nem javul, akkor indokolt lehet az antibiotikum, de attól még nem az az első amit egy dokinak felkéne irnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!