Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mandula műtét, mit hogyan...

Mandula műtét, mit hogyan merre és meddig kellene csinálnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most lábaltam ki egy durva mandulagyulladást , nem 100%-osan.

Kb 5 napig alig tudtam enni, volt hogy inni se tudtam. Volt egy kis kavarodás , és nem tudtam hogy van e TB-m . És így nem tudtam “időben” ellene tenni . Most hogy sokkal jobban vagyok, megfordult a fejemben , hogy ki kellene szedessem a manduláimat, mert nekem az egy gócpont. Mindig amikor megbetegszem, a mandulám is be gyullad , van hogy nagyon durván , van hogy észre se veszem . Kicsiként is volt vele sok problémám. De akkor nem nagyon vetettünk rá nagy figyelmet. Mandula kövekkel is tele van. És nem tudom , hogy kit kellene felkeresni ezzel , mármint tudom , de nem tudom hogy mondjam a háziorvosnál hogy , napot! Szeretném kiszedetni a manduláimat.

Lehet hülyén jön le , de én “félek” tartózkodom az orvosoktól. De úgy érzem ezt meg kellene csináltatni.

Köszönöm a válaszokat!

2024. jan. 17. 01:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Kérdező, én 2 éve vetettem ki a manduláimat (magamtól), azóta sokkal jobb a közérzetem, előtte évi 2-3x begyulladt, most meg nem fáj a torkom még vírusos időben sem. A fül-orr-gégész mondta is, hogy nagyon rossz állapotban van, tele volt hegekkel, kráterekkel, kövekkel.

Úgy tudom, járóbeteg fül-orr-fégészetre nem kell beutaló, csak kb 1 hónap mire kapsz időpontot. Háziorvosnak egyébként nyugodtan mondhatod, hogy kiakarod vetetni, mert csak a baj van vele.

2024. jan. 17. 05:15
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod az orvosnak, hogy állandóan begyullad kisebb megfázásoknál is, majd megnézi és megmondja ki kell-e venni,megbeszélitek a részleteket.
2024. jan. 17. 07:00
 3/3 anonim válasza:
Ha gyakran begyullad, az orvos nem akadékoskodik, kimondja, hogy műtét. Inkább a te döntésed. Sokan félnek a 10..14 napos fájdalomtól. Nekem nemrég csinálták Bizact eszközzel, így nincs nagy fájdalom.
2024. jan. 24. 20:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!