Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ezek a laborértékek mit...

Ezek a laborértékek mit jelenthetnek? Miért kérte az orvos indoklás nélkül az ismétlést?

Figyelt kérdés

IR és PCOS gyanú miatt voltam laboron. Az IR igazolódott az OGTT alapján, viszont az endokrin eredményekben lévő eltérések miatt az orvos vélemény nélkül ismétlést kért. Hiába kérdeztem, nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy ismételjük meg át eltérést mutató vizsgálatokat.

Van ötletek, hogy miről lehet szó? Ezek voltak az eltérések az OGTT mellett:

Trombocitaszám 441 (179 - 408

G/l)

Totál tesztoszteron 5,67 ismételve! (0,40 - 2,60 nmol/l)

Szabad tesztoszteron (FTI) 24,3 (0,7 - 10,9%)

DHEA-szulfát (DHEAS)12,80 (0,49 - 10,61 umol/l)

SHBG 23,30 (18,20 - 135,50 nmol/l)

Jövő héten pénteken megyek laborba ismétlésre. Utána megyek vissza endokrinológushoz.

Köszi a választ előre is!

2024. jan. 5. 12:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A trombocita szám miatt én elvégeztetnék szűrést Leiden mutációra. Nekem is van és mindig magasabb a trombocita számom és vérhigítóznom kell , hogy ne legyen trombózisom, vagy tüdőembóliàm.
2024. jan. 5. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!