Végbélsipoly műtét vélemények? Sajnos már harmadjára
jött ki, így gondolkozom már azon hogy inkább
megműtettem magamat, viszont félek..
akit műtöttek, milyen volt? Mi volt utána? Gyógyulási
idő? Újra kijöhet?
Szia ,nem tudom jársz-e mèg az oldalra véletlen bukkantam rá 🙂nekem most volt a 3.vègbèlsipoly műtètem remélem az utolsó ! Nekem maradt egy nyitott sebem aminek össze kell fornnia teljesen ami eddig nem sikerült ,és egy varrat q végbél mellet ! Neked milyen műtèted volt ,hogy volt eddig ? Varratod is volt?
márc. 16. 08:38
2/7 A kérdező kommentje:
Szia:) Engem még nem műtöttek, majd most fognak a közeljövőben. Nekem maradni fog egy nyitott seb, amibe valamilyen lap(?) szerűséget kell majd mindig beleraknunk, hogy felszívja a gennyt és hogy ne forrjon össze olyan gyorsan.
Azzta ilyenről én nem is hallottam 😯ez nagyon érdekes mindenhol másképp kezelik a betegséget ! Nekem ma szedték ki varratot elvileg be kell gyógyulnak mert már nincs ami tudja termelni tovább a gyulladást 😏remélem mert nagyon rossz dolog ez! Remélem te is hamar meggyógyulsz!🙂
márc. 19. 18:59
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, mindenhol máshogy. Rengeteget olvastam már erről és kb mindekit máshogy kezeltek, illetve a műtétekbe is van nagyon sok féle. Engem pl helyi érzéstelenítésbe fognak műteni ezzel, amit eddig talán 1 orvosnál olvastam, hogy a sipolyt az így műti. Illetve ezt a módszert, ami nekem lesz ( közbe eszembe jutott, hogy az a lap amit írtam, az valami szivacs lesz..😳 ) nem hallottam még eddig sehol..
Neked esetleg kiderült, hogy miért jöhetett ki ez a betegség? Nekem azt mondták hogy ez lehet öröklődő, szőrbenövés, chron betegségből adódóan, rossz ülés stb.
Azért írd meg fájt e helyi èrzèstelenîtèsben kíváncsi lennèk rá.
Nekem azt mondták a vègbèlben vannak mirigyek ami időnként begyulladhatnak ami ha kifakad belül elfertőződhet amiből tályog lesz és abból a sipoly ! Mert nekem sincs chron betegségem hála istennek 🙏
ápr. 2. 19:04
6/7 A kérdező kommentje:
Remélem azért nem fog fájni, úgy hogy adnak be több helyre is érzéstelenítőt. Úgy gondolom, hogy ennél rosszabb nem is lehet, amikor nem altatnak, nem bódítanak egyáltalán, hanem csak helyi érzéstelenítőt kapsz és ébren vagy az egész folyamat alatt. Mivel ez egy érzékeny helyen van, így szerintem az is félne, aki alapból egy kő kemény ember, aki mindent is kibír. Én nagyon rosszul viseltem a kisebb kezeléseket is ezzel, amikor csak újra megjelent a kis fehér pötty a bőröm alatt, majd azzal elmenni újra orvoshoz, hogy felvágja és tisztítsák napokig/hetekig.. 7 hónapja szenvedek ezzel, ha a feltárást számítom akkor 4x jött újra ki a sipoly, ha nem a feltárást akkor 5. Bármennyire is félek, és ez olyan félelem, hogy remegve és üvöltve csináltam végig mind a 4 feltárást kisebb érzéstelenítővel, muszáj megműtetnem magamat. Bár műtétnél nyilván nem csinálhatom ezeket, illetve az érzéstelenítő is gondolom jóval erősebb, hiszen ez már nem csak egy 1cm vágás lesz.
Nagyon sajnálom ,hát mèg olvasni se volt jó amiket írtál 😔kívánom minnèl hamarabb rendbe jöj!
ápr. 14. 20:10
Kapcsolódó kérdések: