Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kilyukadhat a gyomrom?

Kilyukadhat a gyomrom?

Figyelt kérdés

Durván sok a savam, főleg, ha iszok. Jelenleg is arra keltem fel, hogy szétmarja a gyomromat a sav, így meghánytattam magam, a nagyrésze ki is jött. Ennek ellenére rosszul vagyok, szédülök és gyenge vagyok, úgy érzem, hogy kilyukadt a gyomrom.

(Pánikbeteg is vagyok)

2023. dec. 28. 04:11
 1/3 anonim ***** válasza:
43%
Menj el a háziorvoshoz és szólj neki. Amúgy, ha kikyukadt volna nem ide írnál. Lehet reflux is akár.
2023. dec. 28. 04:45
 2/3 anonim ***** válasza:
58%

Ha kilyukad, vagy fekélyed lesz, azt megérzed. Életem során volt részem pár fájdalomban, de a felmaródott/fekélyes gyomrfájás az egy teljesen más kategória.

Ezt elkerülendő, illene némi életmódot váltani, a részleteket neten bőven megtalálod. Sajnos a reflux nem gyógyul meg, de kordában lehet tartani megfelelő életmóddal.

A gyakorlatban ez annyit tesz nálam:

-stresszcsökkentés

-kisebb mennyiségű étkezések, ami általában ne az agyonfűszerezett kajából kerüljön ki

-én a tömény piát elhagytam, de amúgy is ritkàn iszom, ha iszom akkor sört, esetleg fehérbort, vagy fröccsöt

-dohányzás elhagyása

-mozgásszegény életmód felszámolása

-lefekvés előtt nem teleenni magad

Na meg főleg ősztől január meg tavasz-nyár időszakban nekem a quamatel 40mgsajnos elengedhetetlen

Ilyen és hasonló praktikákkal sokat tehetsz magadért. Ha le se sz@rod akkor lesz ez még rosszabb is. A sav hosszú távon kikezdi valamidet.

2023. dec. 28. 06:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Nézz utána a bázikus/lúgos ételeknek és azokat egyed.
2023. dec. 29. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!