Kilyukadhat a gyomrom?
Durván sok a savam, főleg, ha iszok. Jelenleg is arra keltem fel, hogy szétmarja a gyomromat a sav, így meghánytattam magam, a nagyrésze ki is jött. Ennek ellenére rosszul vagyok, szédülök és gyenge vagyok, úgy érzem, hogy kilyukadt a gyomrom.
(Pánikbeteg is vagyok)
Ha kilyukad, vagy fekélyed lesz, azt megérzed. Életem során volt részem pár fájdalomban, de a felmaródott/fekélyes gyomrfájás az egy teljesen más kategória.
Ezt elkerülendő, illene némi életmódot váltani, a részleteket neten bőven megtalálod. Sajnos a reflux nem gyógyul meg, de kordában lehet tartani megfelelő életmóddal.
A gyakorlatban ez annyit tesz nálam:
-stresszcsökkentés
-kisebb mennyiségű étkezések, ami általában ne az agyonfűszerezett kajából kerüljön ki
-én a tömény piát elhagytam, de amúgy is ritkàn iszom, ha iszom akkor sört, esetleg fehérbort, vagy fröccsöt
-dohányzás elhagyása
-mozgásszegény életmód felszámolása
-lefekvés előtt nem teleenni magad
Na meg főleg ősztől január meg tavasz-nyár időszakban nekem a quamatel 40mgsajnos elengedhetetlen
Ilyen és hasonló praktikákkal sokat tehetsz magadért. Ha le se sz@rod akkor lesz ez még rosszabb is. A sav hosszú távon kikezdi valamidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!