Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mikor nem vagyok jogosult...

Mikor nem vagyok jogosult dialízisre?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mesélte, hogy akinek már kivették az egyik veséjét, és a másik is leállás közelébe kerül, akkor már az illető nem jogosult dialízisre /transzplantációra,mivel már az egyik veséje ki lett véve. Ez igaz?

2023. dec. 27. 15:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Valamit valamelyikőtök félreértett.

Olyan létezik, hogy bizonyos dolgokkal csak dialízisre jogosult, transzplantációra nem. Ha olyan eredetű a vese betegsége, ami a transzplantált vesét is hamar tönkretenné, akkor csak dialízist fog kapni, és nem teszik fel transzplantációs listára.

2023. dec. 27. 16:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szerintem ilyen nincs, hogy valaki nem lenne jogosult dialízisre, hiszen életmentő tevékenység. Pont azért van rá szükség.

Az egyik barátnőm egy vesével született, és amikor megszületett a gyereke rezgett a léc, hogy oda lesz az az egy veséje is, de mázlija volt. Viszont rendszeresen jár kontrollra.

2023. dec. 27. 16:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
ha az egy veséd működik, akkor nem kell dialízis. Anyám két veséje 11 %-os jelenleg, és még mindig nem kell neki dialízis. Ha tartósan az marad, és nem megy 20 fölé az érték, akkor kell dializálni.
2023. dec. 27. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!