Ízületi fájdalommal mit lehet tenni?
Nekem is vannak problémáim. Nagyon sokat kellett utánajárnom bizonyos dolgoknak.
Nálam még nincs orvosi diagnózis arról, hogy pontosan mi a bajom vagy mik a bajaim, éppen kivizsgálás alatt vagyok.
De azt sejtem, hogy már így is sokat tettem annak érdekében, hogy ne romoljon az állapot.
Nem tudom pontosan, hogy az az autoimmun betegség, ami neked van, az mi; van másik neve?
Nem tudom, hogy neked segítene-e az a könyv, ami Hashimoto betegeknek szól. Az is egy pajzsmirigy gyulladással és pusztulással járó autoimmunnak nevezetbetegség, de állítólag gyógyítható.
Mármint úgy értve, hogy a konzervatív orvosok úgy állnak hozzá, hogy gyógyíthatatlan, de rengeteg gyógyult eset is van és van egy könyv ami arról szól, hogy miket érdemes betartani ilyen betegség esetén.
Aki írta - gyógyszerész - ő maga is megjárta az egész kálváriát, ő is végigment diagnózisokon és a betegségen és végül meggyógyult.
Már nézegetem ezt a könyvet, még nem olvasom, de már belenéztem.
(Könyvtárból van kölcsönözve.)
Dr. Izabella Wentz írta.
Elképzelhető, hogy neked is megérné elolvasni.
Nálam más betegség is közrejátszik, így egyéb dolgokat is figyelembe kell vennem.
De van egy honlap, és az azt író illető is kipróbálta a könyvben írtakat és neki nagyon bevált!
Az ő honlapján találtam rá erre a fentebb említett könyvre.
(Dr. Izabella Wentz: Hasimoto-betegség - Pajzsmirigybetegek kézi könyve a gyökeres életmódváltáshoz. Ezt keresd.)
Már régóta sejtettem, hogy van valamilyen endokrinológiai vagy immunológiai problémám (vagy mindkettő), már gyerekkorom óta, de úgy gondoltam, hogy a hormonrendszer az annyira bonyolult, hogy az orvostudomány még nem tart ott, hogy érdemes lenne belepiszkálni.
Szintetikus hormont most sem szednék.
De sokat tudsz változtatni azzal az állapotodon, hogy miket kajálsz.
Nekem konkrétan csak pár dolog van, amit meg bírok úgy enni, hogy ne legyen attól bajom.
Viszont így legalább nincsenek fájdalmaim.
Lehet, hogy neked is meg kellene találni, hogy melyek azok az ételek, amelyek kiválthatják a fájdalmat. (És melyek nem.)
Például én nem bírom a hüvelyeseket. De ez csak egy példa. Lehet, hogy nálad is így van, lehet, hogy nálad nincs így.
Célszerű lenne sok mindent kiiktatnod. Junk foodokat egyáltalán ne fogyassz.
#2. vagyok. Még az jutott eszembe, hogy elmehetnél olyan vérvizsgálatra, amelyikkel rengeteg ételre, italra, növényre, anyagra vonatkozó érzékenységet vagy allergiát tudnak kimutatni.
Igaz, az sem pár forint, de ha ennyire rosszul vagy, akkor - ha valahonnan össze tudod rá szedni a megfelelő összeget - valószínűleg egyszerűbb dolgod lenne, mire magadnak letesztelgeted, hogy mit bírsz, mit nem bírsz.
Lehet, hogy elsőre ez érdektelennek tűnik, de ilyen esetben tényleg hasznos lehet.
Az információm szerint 45 ezer forint körüli az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!