Mennyire lehet veszélyes a romániai kanyarójárvány a családunkra nézve?
Pár héten belül megszületik a babánk és anyósék persze azidőtájt akarnak menni a székely barátaikat látogatni. Kicsit aggódom, mert bár örök védettséget okoz elvileg az oltás, nem tudom, hogy tünetmentes hordozóként haza tudják-e hozni? Azt sem tudom, hogy a barátaik oltva vannak-e. Nyilván az én újszülöttem nem lesz védett születése után közvetlenül.
Kellene velük beszélni, hogy esetleg halasszák az utazást vagy túlaggódom?
Köszönöm a válaszokat 3,4,5!
A férjem és én kétszer oltottak vagyunk, mert a 90-es évek végén születtünk. Az ő szülei a 60-as évek végén, tehát akkor ők egy oltást kaphattak. Hogy voltak-e betegek, azt nem tudom.
Minden esetre a két hetet én is jó ötletnek tartom. Ha pont nem tudnak születése után találkozni vele egyből, akkor így jártak.
Nem lakunk együtt, tehát megoldható lesz.
Közben néztem, majd csak 15 hónaposan lesz az MMR oltás, addig akkor ha ilyen van, majd odafigyelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!