Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nyelőcső daganat?

Nyelőcső daganat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár napja észrevettem hogy étel nyelésénél minimalisan de fáj a nyelés. Nincs semmi problémám az étel lenyelésével de érzem h mintha ,,szétfeeszítette” valami és most annak a hatását érzem. Viszont olvasgattam neten hogy a nyelőcső ráknak is van egy ilyen tünete. Néha sima nyál nyelésénél is értem és mostmar egyre inkább figyelek rá és zavar h esetleg daganat lenne. Tud e valaki esetleg hozzászólni a témához? 31 F

#daganat #Nyelő cső
2023. dec. 16. 16:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Tud.

Dohanyzol?

Alkohol?

Munkahelyi artalom? Vegyszer, káros gőzök, gázok?

Torokfájás, keserű szájíz, kellemetlen lehellet?

Ha a masodik kérdéssor illik inkább rád, akkor reflux.

Kisebb étel adagok, jobban elosztva, fűszereseket kerülni.

Quamatel mini, vagy háziorvossal felirstva pantoprazol étkezés előtt.

Utána egy gasztroenterológus, aki megtukroz, ha o is ugy latja ertelmesnek a dolgot.

Nem kell feltetlen a legrosszabbra gondolni, de tényleg nem...

Egy reflux nyelőcső gyulladással sokkal sokkal gyakoribb, jól kezelhető.

2023. dec. 16. 16:16
 2/15 anonim ***** válasza:

Elvileg lehet daganat (édesapám 31 évesen ebbe halt bele), de nem gyakori és nem jellemzö.

Könnyen lehet egyszerüen nyelöcsö gyulladás, ha egyszer rosszul nyeltél és megsértette valami a nyelöcsövet, vagy gégefedögyulladás, ha félrenyeltél és enyhébb sérülés lett, vagy reflux miatti irritáció, és még sok egyéb ok.

Menj orvoshoz, a gégészet lenne optimális, de adott esetben már egy normálisabb háziorvos os el tudja dönteni, van-e valami komolyabb gond.

2023. dec. 16. 16:20
 3/15 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem hogy mik voltak neki a tünetek és hogy derült rá fény?
2023. dec. 16. 16:29
 4/15 A kérdező kommentje:
Igazából kb 1 hónapja olvastam egy cikket hogy egy fiatal srácnak ez volt és onnantól kezdve magamon is éreztem de csak nehez nyeles gombóc érzetet, azt kb 2-3 hét után leküzdöttem hogy nem figyeltem rá és el is múlt teljesen a dolog. Most valahogy megin eszembe jutott és felerősödött a kétségbeesés azer mert értem hogy fáj nyeléskor. Kicsit hipohonder vagyok…
2023. dec. 16. 16:38
 5/15 anonim ***** válasza:
Kicsit?
2023. dec. 16. 17:17
 6/15 A kérdező kommentje:
Nagyon!
2023. dec. 16. 17:34
 7/15 anonim ***** válasza:
A nyelés kozbeni gombóc erzet mndig pszichés eredetű...
2023. dec. 16. 17:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen azt már tudom, csak hogy jött közben egy nyelési kis fájdalom is és ezért lettem ideges most.
2023. dec. 16. 17:47
 9/15 anonim ***** válasza:

"Megkérdezhetem hogy mik voltak neki a tünetek és hogy derült rá fény?"

Sajnos nem igazán tudok sokat, mert 4 éves voltam, mikor meghalt. Véletlen egy fogászati ellenörzésnél tünt fel a dokinak, hogy valami probléma lehet, elküldték kivizsgálásra - és valamennyi idö múlva meghalt.

2023. dec. 16. 19:21
 10/15 A kérdező kommentje:
Sajnálom!
2023. dec. 16. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!