Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valakinek van valamilyen...

Valakinek van valamilyen tapasztalata m, ötlete, hogy tudnám elkerülni ezt?

Figyelt kérdés

PCOS-em és IR-em van. Nálam ez úgy jött ki, hogy nincsen menstruációm, de nem is igazából ez a lényeg. A nőgyógyászom 160-180 g ch diétát írt fel, hogy konzultáljak dietetikussal. Meg is tettem. 160 g ch-s diétát írt fel. Eddig se ettem nagyon cukrot sem és fehérlisztet sem, azt hittem nem lesz nehéz. De nagyon nehéz az első napom, sóvárgok minden iránt. És heti 6x sportolok versenyszerűen, és emellé a 160 g ch, 1500 kcal nagyon kevésnek találom. Alapjáraton éget el ennyi kcal-t a testünk. Nem kaptam a dietetikustól ehhez semmi segítséget. 157 cm/53 kg vagyok, izmos testalkatom van.

Nem nagyon akarok fogyni, illetve azt még úgysem akarom hogy a teljesítményem csökkenjen. Hogy tudnám ezt elkerülni?

Bocsánat, ha nem voltam túl összeszedett.

Köszönöm a válaszokat!

23/N

2023. dec. 12. 21:16
 1/6 anonim ***** válasza:

A dietetikussal beszéld át a sport intenzitását, a szénhidrátszegény nasik lehetőségét ( joghurt, magvak) a glikémiás index figyelését.

Reggelizz mindenképp, légy folyamatosan jól hidratált, és kerüld a készételeket, a magas feldolgozású cuccokat, és minden mesterséges édesítőszert.

Menni fog!

2023. dec. 12. 22:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves válasz! Köszönöm szépen!😊

Megnyugodtam picit, talán az elején mindenkinek nehezen megy..

2023. dec. 12. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet ebben az esetben ezzel a diétával, a dietetikusnak ezt figyelembe kellene vennie, beszéld meg vele. Annyira berögzött dolog ez a 160gr.,hogy már túlzás, mindenkinek ezt írják elő IR esetén, viszont aktív mozgásnál több kell, ezért érzed így, az izmoknak nem jó, ha éheznek. Nem ördögtől való az sem, hogy bizonyos esetekben lehet ez akár 250- 300gr. is.
2023. dec. 13. 07:32
 4/6 A kérdező kommentje:

#3:

Köszönöm a Te válaszod is!

Én is nagyon kevésnek érzem, illetve nem is nagyon érzem magaménak ezt a diétát. Mondtam neki, hogy erősen sportolok, de nem mondott semmit rá. Annyit mondott, ha rohamosan fogyni kezdenék, akkor a magvaknál a kiegészítő étkezésnél 200 kcal tartalmú mag helyett egyek 600 kcal tartalmú kesudiót pl.

Azon gondolkozom keresek fel egy másik dietetikust, aki ezt figyelembe véve segít nekem egy megfelelő étrendet találni

Na meg 25-30 perc alatt lezavart engem :/

2023. dec. 13. 10:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez is egy válasz, csakhogy magokat sem lehet végtelenségig enni, pl. én nem is tudnék, nem is szeretem a kesudiót, nem esne jól. De amúgy meg a helyedben én hagynám a fenébe és feljebb vinném kb. 220-250-re úgy kipróbálva és ennyi, azzal, ha jobb lesz, akkor nagy gondot nem csinálsz vele, persze azért odafigyelve az étkezésre.
2023. dec. 13. 10:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, én azt terveztem, hogy felemelem 220-250 grammra :)

Természetesen figyelek arra, hogy olyat egyek, amit szabad és amikor szabad :)

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2023. dec. 13. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!