Brutálisan hideg kezek (melegvíz alá tartottam, 2 perc múlva már teljesen kihűlt és le akar fagyni). Mitől lehet?
Figyelt kérdés
2023. dec. 12. 20:04
3/5 anonim válasza:
Ha fagyás nincs, akkor váltva tedd a kezed hideg és meleg vízbe, kb 20 másodpercenként válts. Ez egy kis értorna :)
Pajzsmirigyed rendben van? Lehetséges okok még: rossz keringés, ez nőknél gyakoribb, vagy érelmeszesedés.
Ha kint a hidegben hűlt le, akkor természetes. Öltözz melegen, kesztyű legyen rajtad.
4/5 anonim válasza:
A fiamnak is Rajnaud szindrómája van, kicsi korától ellilul a keze a hidegben, fokozottan vigyázni kell, télen mindig kesztyűt hord, kesztyűben vezet.
5/5 anonim válasza:
Nálam ilyenkor az van, hogy fázom. Nem a kezem, az egész testem, még ha nem is érzem úgy. A megoldás pedig még egy réteg pulóver, vagy valami, ami melegebben tartja a törzsemet. Alváshoz meleg, bolyhos pizsama. Rögtön átmelegszik a kezem is, ha a testem többi része tényleg melegen van tartva. Ha a testemre nem húzok több ruhát, vehetek én akármilyen kesztyût, így is úgy is kihûl a kezem, lábam. A test próbálja a hôt a belsô szervek körül tartani, ezért összehúzódnak a kéz erei, azért hûl le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!