Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » SOS! Honnan lehet tudni, hogy...

SOS! Honnan lehet tudni, hogy a légzési nehézség csak stressztől van, vagy sem? Van erre valami módszer, amivel le tudom tesztelni?

Figyelt kérdés
Például hogy fekve vagy állva kell végezni?
2023. dec. 8. 22:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Minek? Ezt nem értem.

Nagyon csúnya betegség és vannak tüneteim és rettegek.

2023. dec. 8. 22:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát azért kérdezem, mert sok itt a hipochonder és folyton retteg itt valaki a leukémiától az esetek 99%-ában feleslegesen.
2023. dec. 8. 22:56
 13/20 anonim ***** válasza:
12 ezt mind egy szemely csinalja a csaj aki hetente hiszi magat leukemiasnak
2023. dec. 8. 22:58
 14/20 A kérdező kommentje:

Igen ez így van.

Nem tudok mit mondani erre.

Én próbálom elterelni a figyelmemet, de nem sikerül.

2023. dec. 8. 22:59
 15/20 A kérdező kommentje:
Milyen csaj? Én nem vagyok már tini.
2023. dec. 8. 23:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Akkor

1) Menj pszichológushoz

vagy

2) Jó sok pénzért magán úton zárasd ki a leukémiát.

Én mondjuk főleg az 1)-et javaslom, mert ha nem a leukémiától rettegsz, akkor gondolom majd találsz mást.

De ha az orvosok szerint nincs gond - mert gondolom voltál -, akkor nyugi...

2023. dec. 8. 23:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. dec. 8. 23:06
 18/20 anonim ***** válasza:

Beszélj erről a háziorvosoddal.

Ha nem látja indokoltnak az aggódást, akkor irány a pszichológus, ha meg mégis annak látja, elküld vizsgálatokra.

De ennek az otthon ülök és félek dolognak semmi értelme.

2023. dec. 8. 23:11
 19/20 anonim ***** válasza:

Stressz miatt visszatartod a légzésedet, de rossz szokás miatt is. Ezért mondják ha feszült vagy, vegyél egy mély lélegzetet. Igen, a szorongás is okozhat felületes légzést, emiatt nem járja át rendesen az oxigén a testet, amitől még stresszesebb leszel. Nagyon feszült állapotban csak kapkodod a levegőt, ezért kell tudatosan megtanulni mélyen lélegezni.

És a vízben is van oxigén, az is oldja a stresszt.

2023. dec. 9. 00:47
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez hipochondria. Onnan tudom, hogy nekem is van rá hajlamom. A hipochondria azért egy szemét betegség, mert sokan nem tudják, hogy ez nem csak azt jelenti, hogy az egyén bebeszél egy betegséget, hanem ténylegesen elkezdi észlelni a tüneteket. Az agy nagyon sok dolgot tud produkálni: szédülést, légszomjat, szapora szívverést, zsibbadást, hasmenést, székrekedést, fájdalmakat, sőt, ha valaki nagyon felspannolja magát, még hőemelkedést is. Bármit.

Kérdező, tudom, hogy nehéz, de ha egyedül nem megy, tényleg szakember kell, aki megkeresi veled ennek a gyökerét. Ezen felül elő kell venni a reális gondolkodásod, azt nem szabad hagyni, hogy ez a spirál beinduljon. Pl néha nézd magad külső szemmel: “már megint mit csinálok? Miért keresek rá erre meg arra? Ez nem normális!” Fel kell ismerned, hogy hol kezd el beteges lenni a túlanalizálásod. Voltak napjaim, mikor nem tudtam koncentrálni, mert kétes eredményem jött vissza orvostól egy vizsgálatomon, teljes letargiába és pánikba kerültem.

Az esetek nagyon nagy részében áll valami logikus, ártalmatlanabb magyarázat a tüneteidre.

Ami nekem egyszer durván felnyitotta a szemem itt gyakorin, hogy valaki kérdezte, hogy másszon ki a hipochondriás tüneteiből. Azt írta egy válaszoló, hogy ő is az volt keményen, míg nem a sok stressztől kapott egy valós infarktust. Nesze. Szívműtétje volt, csoda, hogy megmentették és azt mondta: rohadtul felesleges figyelni és analizálni magad minden tünet miatt, ha baj van, azt nem kell figyelni, nagyon észre fogod venni. Az élet túl rövid ahhoz, hogy irreális dolgokon parázz, ami okozhat neked sajnos valós bajt a sok sok stressz miatt. Rájöttem, hogy rohadtul igaza van.

2023. dec. 9. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!