Érdemes beszerezni Dr. Izabella Wentz Hashimoto - protokoll című könyvét Hashimoto betegség és pajzsmirigy alulműködés esetén? Aki olvasta a könyvet mi a véleménye róla, valóban hasznos?
A pajzsmirigy alulműködés a legegyszerűbben kezelhető endokrin betegség. Be kell állítani a hormonszinteket és ennyi. Nem kell sem extra diéta, max szelén.
Ha be van állítva, és továbbra is hullik a hajad, akkor nem ettől hullik.
Utolsó vagyok
Még annyit, hogy valóban érdemes elmenni dietetikushoz, kérd ki a véleményét, hogy mit ajánl fogyasztásra, elhagyására. Amiket írtam, hogy érdemes beszerezni, azokkal biztos nem ártasz, de egy szakember személyre szabott étrendet adhat neked. Ami tudom nem olcsó. De jobb nem teljesen magad kísérletezgetni. Ezenfelül olvasgass minél többet a témában, YouTube-on is sokan beszélnek a betegségről, pl.a Ujhelyi Szabolcs Zoárd csatornáját meg lehetne nézni. Csak írd be a nevét és azt, hogy pm alulműködés. Nagyon hasznos videók vannak. Nézz majd rá.
Remélem segítettem. 😊
Hármas vagyok. Az endokrinológusomat idéztem, amikor azt mondtam, hogy semmit nem számít az étkezés. Az evidens, ettől a betegségtől függetlenül is, hogy ne egyen az ember cukrot pl. De itt most a betegség miatt volt ez kérdés.
Neked mi a végzettséged? Endokrinológus vagy?
Pont ezért fontos a cukor elhagyása. Mert minden betegség esetén fontos, többek között a Hashimotónál is.
Nem vagyok endokrinológus, se orvos, még dietetikus sem, ezért is ajánlottam a kérdezőnek, hogy menjen szakemberhez, aki személyre szabott étrendet adhat. Viszont az egészséges életmódba én is beleástam magam, mert nekem is van autoimmun pajzsmirigy gyulladásom. Elég sok dologgal összefügg ez a betegség. Ma már rengeteg helyen halljuk, és bizonyított tény, hogy a betegségek döntő többsége a bélrendszernél, emésztésnél kezdődik, mivel itt van az immunrendszer 2/3 része.
Az autoimmun folyamatok azért alakulnak ki, mert áteresztő a bél, és ennek okai a fentebb vázolt dolgok többségében, persze a stressz és további környezeti ártalmak ugyanúgy hozzájárulnak.
Az, hogy kinek mitől, miért alakul ki a betegsége, nem lehet 100%-ra tudni, de a táplálkozás megváltoztatása döntő faktor. A modern, krónikus betegségek nem gyógyulnak meg pusztán hormonoktól, tudom, tapasztaltam. Lehet, hogy az eredményeid éppenséggel jók, de a lényeg nem csak az, hogy mit mutatnak a leleteid, hanem az is, hogy hogyan érzed magad. Tisztelem az orvosokat, persze egyeseket indokolatlanul, mert akikkel nekem dolgom volt, azok egy jelentős százaléka bunkó, és totál nem segítőkész. A tudásukat mindazonáltal elismerem, viszont a holisztikus szemléletmód hiányzik az orvostudományból. Tüneteket kezelni tudnak, de a problémák oka soha nincs megkeresve. Ha szeded a gyógyszert, lesz mellékhatás. Egy akut problémát számtalanszor jól kezelnek, de a hosszantartó, állapotok ellen hatástalan a hagyományos medicina. Szentül hiszik a gyógyszer mindenhatóságát, az életmódbeli tényezőket figyelmen kívül hagyják. De visszakanyarodva a témához: nem mondom, hogy soha ne egyen az ember cukrot, de minél kevesebbet, és ha lehet azt is gyümölcsökből pótolva. Ahol nincs feldolgozva a fruktóz, ami megterheli a szervezetet.
Ma már nincs nagyon feldolgozatlan élelmiszer, de törekedni kell az egészségesebb alternatívákra. Én magam állítok elő csomó mindent, és ez segít a betegségemen. Úgy, hogy nincs tünetem, míg hormonok mellett ugyanúgy volt, hiába ment lejjebb a TSH szintem.
Cukrot kb.havonta egyszer ha eszek, de van, hogy annyit se, családi eseményeken, vagy néha ha sietősben vagyok. De ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!