Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem tudok nyelni, alig kapok...

WidowmakerButt kérdése:

Nem tudok nyelni, alig kapok levegőt evés közben. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Már tavaly is volt hasonló, de akkor nyelési nehézségeim voltak csak, ami bár kényelmetlen volt, attól még megnehezítette az evést. Az idei év során is előjött, de sokkal tűrhetőbb mértékben, szinte alig okozott gondot. Tavaly voltam mindenhol, ahova csak küldtek: Gasztroenterológia, Gégészet, Ideggyógyászat, az utóbbi esetében azonban nem tudtak kivizsgálni, mert addigra csak úgy magától elmúlt

Az idei év során körülbelül 3 hete jött ki sokkal súlyosabban. Szilárd, darabos ételeket nem tudok nyelni, hetek óta csak levesen élek, sőt néha még azt sem tudom lenyelni, mert egyszerűen nem megy

Azt figyeltem meg, hogy reggel általában még megy az evés, teát szürcsölgetve meg tudok enni bizonyos pástétomokat, vajakat, de a szilárdabb ételek így is nehézkesen mennek le.

A nap folyamán néha-néha elkap egy bizonyos rosszullét, olyankor tele van nyálkával a torkom, alig kapok levegőt, ha ilyenkor eszek, fáradtság, légszomj van bennem. Ilyenkor már-már úgy érzem, hogy kész vagyok meghalni

Sürgősségin is voltam, ott kivizsgáltak, és diszfágia diagnózisát kaptam ,azonban hívtam a gasztroenterológusnak, akinél tavaly voltam, és ő azt mondta, hogy a kamerás vizsgálattal nem találtak semmi féle szűkületet a torkomban

Majd kb. 2-3 hete, amikor sürgősségin voltam, ismét a diszfágiára fogták, mondván hogy lehet funkcionális zavar, vagy pszichés. Vért is vettek tőlem, és bizonyos speciális műszerekkel megállapítják, hogy idegi alapon van-e, de erre még 2 hetet kell várnom

A legfőbb kérdésem az lenne: Mi lehet ez? Hogyan mehetnék tovább? Mit tudok csinálni, mert egyszerűen lehetetlen így élni még két héten át, már vagy 10 kilót lefogytam, érzem hogy gyengülök.

Valakinek volt hasonló? Egyik ismerősömtől hallottam, hogy a pajzsmirigytől is lehet ez, főleg a fáradtság és a légszomj, de én már nem tudom hova menjek tovább. Pszichiáterhez nem merek elmenni, mert valószínűleg úgy begyógyszerezne, hogy egy hét múlva kinyírnám magam

2023. nov. 14. 17:22
 1/2 A kérdező kommentje:
Illetve voltam gyógyszertárban, ott kaptam bizonyos nyugtatókat, amik ténylegesen enyhítik néhány tünetemet, főleg a rosszullétet, de még mindig nem az igazi
2023. nov. 14. 17:23
 2/2 A kérdező kommentje:
Valamint azt is megfigyeltem, hogy néha-néha megakad valami a torkomban, szerencsére a légcsövem után, szóval levegőt simán kapok. Ilyenkor hőemelkedést, fáradtságot, rosszullétet érzek.
2023. nov. 14. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!