Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Macskától lehetek férges?

Macskától lehetek férges?

Figyelt kérdés

Megsimogattam egy kiscicát, meg az ölembe is feküdt. Viszont ilyenkor mindig rettegek, hogy elkaphatok-e valamit.

Gyerekként rágtam a körmöm sokat így sajnos már voltam férges. Azóta rettegek tőlük már-már betegesen, ebből fakad a kérdésem.

Szép szőre volt, nem láttam rajta semmi furát és még igen pici volt.

Van okom félni szerintetek?

2023. nov. 11. 17:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg elkaphattad, a gyakorlatban erre kicsi az esély. Gondolj bele, a fél Magyarország lakosának van macskája - nálunk is az elmúlt 20 évben számos cica megfordult -, és senki nem lett férges.

Gyerekkorban más. Turkáltál homokozóba, rágtad a körmödet, elfelejtettél kezet mosni. Alig van gyerek, aki ne kapta volna el egyszer a cérnagilisztát.

Nyugi :)

2023. nov. 11. 18:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Én a kiscicusomat puszilgatni is szoktam, semmi nincs
2023. nov. 11. 18:14
 3/3 A kérdező kommentje:

Ismeretlen macska volt, otthon tartott cicától nem félek. Csak ilyenkor van bennem egy kis félelem.

De megnyugodtam. Köszönöm!

2023. nov. 11. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!