Ezek alapján mi lehet a gond?(pajzsmirigy, IR, egyéb?)
A tüneteim: fáradékonyság, hajlam mindenféle gyulladásra/gyulladásos bőrbetegségre (pattanásosság, ekcéma, extrem szörtüszőgyulladások, hüvelygyulladás)
Fokozott szőrösödés főleg combon fenéken köldök alatt mellbimbó körül és állon.
Több orvosnál is jártam már és 3an minimális pajzsmirigy alulműködést és ir-t állapítottak meg de sajnos az orvosok közül volt aki túl kezelt illetve aki jó lett volna ott kellett hagynom költözés miatt. Most ismét kerestem egy orvost viszont ő első alkalommal elmondta hohy szerinte csak férfiasabb tipus vagyok mert annyira nem durvák a tünetek illetve vékony vagyok.. kicsit tartok tőle hogy nem fog segíteni. Kért azért vérvételt hogy "adatokkal is alátámasszuk hogy egészséges vagyok" amit részben értek de azért a kellemetlen tünetekkel valamit akarok kezdeni. Az eredményeim között egyhe eltérések vannak és kíváncsi vagyok hogy aki jártasabb mit gondol érdemes e tovább kutakodnom ha esetleg tényleg annyit mond az orvosom hogy határeset és különösebben nem érdemel figyelmet?
Értékeim:
Glükóz 0p:3.3
Glükóz 120p:4.9
(60perceset nem kért de félidőnél nagyon émejegtem reszkettem.)
Inzulin 0p:5.9
Inzulin 120p.:54.8
Tesztoszteron:3.18
Jelölt eltérés van még a monocyta értéknél: 7.30
Illetve
TSH: 4.70
Ft4:10.8
aTPO<10
az eredményeim összevetve a 2 éves eredményekkel talán jobbak viszont a fáradékonyság gyulladásra való hajlam súlyosbodott.
Természetesen tudom hogy az orvos fogja tudni pontosan csak kiváncsi vagyok mások tapasztalataira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!