Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Amikor beteg vagyok folyton...

Amikor beteg vagyok folyton enni tudnék. Mitől van ez?

Figyelt kérdés

Más emberek ha betegek, kímélik a gyomrukat, étvágytalanok vagy esetleg rosszul vannak.

Én ha beteg vagyok, folyton éhes vagyok, minden kaját kívánok, feneketlenné válik a gyomrom.

Nyilván nem zabálok össze - vissza, de egy kicsit többet kénytelen vagyok enni, ha nem akarok egész nap éhezni.

Erre mi a magyarázat?

Egészségesen közel sem vagyok ennyire kajás.

Ez főleg gyermekkoromban volt kellemetlen, amikor el akartam kéredzkedni az iskolából, mert azt hitték szimulálok. Bágyadt voltam meg lázas, tök nehéz volt meggyőzni a napközis tanárt, lázmérőt kellett szerezni, hogy elhiggye, mert azelőtt egy órával a menzán még egy másik gyerek maradékát is megettem.

Mamám vigyázott rám mikor a gyerekorvos kiírt engem, ő is folyton idegesített azzal, hogy csak lógok, mert folyton sütit kértem tőle még ebéd után is, pedig fájt a torkom, taknyos voltam és lázas. :D

Most megint beteg vagyok, tegnap még semmi bajom nem volt. Két órája ettem, de érzem hogy nem fogom kibírni vacsoráig. Kerestem neten erről valami evolúciós vagy akármilyen magyarázatot, de nem leltem.

2023. nov. 8. 13:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Fura. Azért szoktak étvágytalanok lenni a betegek, mert az emésztés lekötné a szervezet kapacitásait. Emésztéskor több vér áramlik az emésztő szervekbe, gyomor izomzatába stb., ezt akarja a szervezet megspórolni és inkább a tartalékaiból él. De amúgy az energiadús, gyorsan felszívódó ételek is hasznosak erre a célra (mint pl sütik).

Betegségnél a szervezet a védekezésre, gyógyulásra akarja csoportosítani az erőit. Nálad ez valamiért nem működik. A mai világban már nem fogsz ebbe belehalni.

2023. nov. 8. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Mert a testedben eluralkodnak a rossz bakteriumok a belfloradban a betegseggel osszefuggesben. Ezaltal kivanod a szemet kajat.

Az meg hogy mennyisegre tobbet kivansz az jo, a test abbol tud energiat nyerni a gyogyulashoz. A laz sokkal tobb kaloriat eget mint a rendes testho

2023. nov. 8. 14:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem a szemét kaját kívánom kifejezetten, hanem mindent….
2023. nov. 8. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!