Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tejeskávészerű foltok?

Tejeskávészerű foltok?

Figyelt kérdés
Valamikor 10 éves korom környékén hívta fel medencézés közben egy akkori barátnőm a figyelmemet arra, hogy barna, tejeskávészerű foltok vannak a derekamon. Nem is olyan kicsik, mindenfelé alakzatúak. Azelőtt sosem nézegettem a derekam, nem tudom, mikor alakulhatott ki, ha frissen akkor, minden bizonnyal a szüleimnek feltűnt volna, hogy addig nem voltak ott. Sosem foglalkoztam vele igazán, azóta is ott vannak, nem látok változást rajtuk, most 24 éves vagyok. A minap olvastam arról, hogy ezek a foltok sajnos egy igen rosszindulatú betegség tünetei/jelei lehetnek. Mekkora az esély arra, hogy ezek a régi foltok komoly betegséget jelezhetnek, de más tünetet nem tapasztalok? Mindezidáig egyszerű foltokként tekintettem rájuk, amiket másokon is láttam már. A sztorihoz hozzátartozik, hogy kissé hipochonder vagyok, ami csak ront az aggodalmamon, amíg nem jutok el bőrgyógyászhoz.
2023. okt. 25. 12:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekünk 3 fiunk van és mindegyikük hátán van tejeskávébarna folt, a nagynak és a középsőnek több is. Gondolhatod, hogy mindegyiküket látta orvos és megynyugtattak, hogy semmi bajuk, valószínűleg valakitől örökölték a családból. Ahogy nőttek a gyerekek, úgy nőttek a foltok is. Néhány elhalványult, néhány nem. Szerencsére nincs semmi bajuk!

Nálunk véletlenül derült ki, hogy apai nagymamámnak a hátán vannak ilyen foktok. Én segítettem neki a tisztálkodásban és akkor láttam meg a hátán a foltokat, 6db kb féltenyérnyi és 3-4 kicsi. Ezután kicsit már megnyugodtam. 🙂

2023. okt. 25. 12:49
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!:) Ez most megnyugatott.
2023. okt. 27. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!