Megnagyobbodott nyirokcsomók?
Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy már 4. éve, hogy kitapintgattam őket,(és már lehet régebb óta ott vannak ki tudja) viszonylag sok van a legnagyobb 2-3cm kb. Látta már őket házi orvos is, azt mondta reaktív nyirokcsomók, borotvalkozástól egyéb dolgoktól jöttek elő. Sosem volt semmilyen limfómára utaló tünetem,a dohányzást leszámítva maximálisan egészségesen élek, viszont a napokban elkezdett fájni a bal kulccsontom feletti. Szerintetek lehet nagyobb baj? Hozzátenném hajlamos vagyok butaságokat bebeszélni magamnak. Valamint akad itt olyan ember akinek hasonlóan évek óta vannak nyirokcsomói?2023. okt. 15. 20:05
1/7 anonim válasza:
már 4. éve, hogy kitapintgattam őket...
És szerinted rákos vagy????
2/7 anonim válasza:
Nekem évek óta van a nyakamban reaktív nyirokcsomó, időnként belobban és még inkább megduzzad, ha huzat ért vagy megfertőztek, de nincs tünetem hozzá egyéb. Vagy beindul a fogam. De egyébként sosem fog visszacsökkenni, ami elég rossz, mert gyakran fuldoklom tőle, fekve elzárja a légutamat, és nyelni sem bírok mindig, szóval nem vagy egyedül. Ebből lehet nagyobb baj, ha annyira zavaró, hogy nem kapsz levegőt. Más baj reaktív nyirokcsomóból nem származhat, főleg egyéb helyen.
3/7 A kérdező kommentje:
#1 Ez a félelem időszakos, viszont alapja mindig van, most pl. az hogy elkezdett fájni és egyszerűen ilyenkor össze vagyok zavarodva, de szerinted akkor semmi esélye?
#2 Te voltál vele orvosnál?
2023. okt. 15. 22:35
4/7 anonim válasza:
Ha fáj,akkor gyulladt,vagyis tuti hogy nem rákos. 2-es vagyok, voltam vele igen, többször és több orvosnál is.
6/7 anonim válasza:
Igen, nekem is vannak évek óta megmaradt nyirokcsomóim. Pontosan 2 éve. Azóta nem nagyobbodnak, de nem is mennek vissza
7/7 anonim válasza:
Tudom ez már nem aktuális kérdés de hátha figyeled. Nekem a lágyékomban van egy borsó méretű nyirokcsomó jobb oldalt, amit kb 6-7 éve tapintottam ki, akkor 1 évig húztam mert nem akartam vele orvoshoz menni de végig stresszeltem azt az 1 évet. Aztán beadtam a derekam, elmentem vele orvoshoz, csak megnyomkodta és már abból megmondta hogy jól mozgatható, jól körülhatárolható reaktív ny.cs. ami úgy maradt valamitől, simán lehet, hogy a borotválkozás utáni állandó szőrtüszőgyulladásoktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!