Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Megmértem a popsimban a...

Megmértem a popsimban a lázam. Ha ott 37.3 akkor az a valóságban mennyi? Mert úgy tudom hogy le kell vonni belőle. 23f

Figyelt kérdés
2023. okt. 14. 20:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
41%
De a csavo mar 23 ember
2023. okt. 14. 22:18
 12/25 anonim ***** válasza:
28%
12 es és akkor mivan? Ha utánaolvasol és nem csak pattogsz akkor tudnád hogy a popsiban mért hőfok a valós.és amit hónalj alatt mérsz vagy a homlokon ahhoz hozzákell adni 0.5 fokot. Anyukám védőnő.Most itt minden betegeskedést eltekintve szerintem normális ha popsiban méred. te finnyáskodsz pedig kiskorodban neked is oda dugták
2023. okt. 14. 22:28
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Úristen most azon a fél fokon jajajj . Igen kiskoromban oda, de majd ha elmész orvoshoz és valami oknál megmérik, nem fogják neked is odadugni. 🤷🏽
2023. okt. 14. 22:31
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
Nyilván nem.De miért baj az neked ha valaki popsiban méri ezt nem értem? Feltett egy egyszerű kérdést. Kérdése hogy a valóságban mennyi? Hát nemtudom ha nekem 37.5 akkor nem veszek be lázcsillapitot ha 38 akkor beszoktam csak ennyi a külömbség.De maradj buta..
2023. okt. 14. 22:37
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem maradok buta, egyszerűen nincs rá szükség hogy te a seggedben mérjed felnőtt korodban.
2023. okt. 14. 22:39
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen.Én sem szoktam.De aki ott méri mi a gond?
2023. okt. 14. 22:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A végbélben mért érték pontosabb, de ennek nagyjából a női nemi ciklus követésénél van jelentősége (ott pár tizedes ingadozásból lehet kikövetkeztetni, hogy mikor van a peteérés), máskor nemigen.

Egyébként szokás kérdése. Csecsemőknek is lehet hónaljban mérni, én úgy mértem a saját fiamnak (legkönnyebben úgy lehetett, mikor elaludt az ölemben, nyilván tartani kellett a karját, de nem egy nagy bonyolultság). Tudtommal van olyan ország, ahol felnőtteknek is végbélben szokás mérni (fogalmam sincs, miért, szerintem nagyon nem praktikus).

Ami a különbséget illeti, nem feltétlen fél fok, bár az egy jó közelítés. A végbélben mért érték közelebb van a szervezet maghőmérsékletéhez (igazából ezt akarjuk megtudni). A hónaljban mértet, és így a különbséget is jobban befolyásolja a környzeti hőmérséklet, hogy az illető fázik-e vagy melege van, hogy éppen felszálló vagy leszálló szakaszban van a láz (amennyiben lázas).

A kérdezőnek, ha már ennyire érdekli a téma, javasolnék egy kísérletet. Főzz egy nagy adag (mondjuk fél liter) gyümölcsteát. Használj két hőmérőt, célszerű a digitális. Mérd meg a testhőmérsékletedet a hónaljadban és a végbeledben. Idd meg a teát, amilyen forrón csak bírod (ízesíteni szabad, tetszés szerint). Folyamatosan mérd a hőmérsékletet a két helyen, 1-2 percenként lejegyezve az értékeket. Minden mérés után kapcsold ki és be a hőmérőt, mert ezek általában maximumhőmérők, lefelé nem mennek (az analógot mindig le kell rázni). Érdekes tapasztalatot fogsz szerezni arról, hogy a bevitt hő hogyan befolyásolja a két mért értéket, a különbségüket, valamint hogy a fölös hőtől hogyan szabadul meg a szervezet.

2023. okt. 15. 14:48
 18/25 anonim ***** válasza:
84%
Rögtön utána le kell mérni szájban is, és akkor végre választ kapunk erre az évszázados kínzó kérdésre.
2023. okt. 15. 18:45
 19/25 anonim ***** válasza:
De akkor is vacilálni azon hogy most itt meg ott mennyi 🤷🏽🤷🏽 Lázas vagy lázas vagy pont. Ennyi. De mérje mindenki ott ahol akarja, csak az ilyen megmagyarázom hogy ott többet fog mutatni meg kevesebbet itt..Ne...ne.. Durva hogy mennyi ideje van valakiknek hogy 8 ponton megméri a lázát hogy na itt bazdmeg 0.02 fokkal kevesebb.. na megmondtam nem?.. de megmondtad jár a taps.
2023. okt. 15. 19:33
 20/25 anonim ***** válasza:

19, ne forgasd ki a fent leirtakat.

0.5 külömbség van ha hónaljba méred és ha popsiba. De köszönjük hogy kellő energiát fordítottál a kommented megformálására..jár a tapsi

2023. okt. 15. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!