Nagyon magas a vernyomasom meg izgulos vagyok + szorongos is ,az orvos azt mondta nincs bajom, de még nem szexeltem es ha magamnak cdinalom mar akkor is ug ver szivem mert ug gelizgulok hogy ez bem normalis,ha egy nő csinálná mar akkor elajulnék..?
A magas vérnyomásra és a szapora pulzusodra nem mondhatta az orvos, hogy nincs semmi bajod, ugyanis a magasvérnyomás betegségből alakulnak ki a többi un. "társult betegségek", éppen ezért a magasvérnyomás betegség alapbetegségnek számít, amit folyamatosan kezelni kell.
Szerintem jobban jársz, ha felkeresel egy jó belgyógyászt, és talán még kardiológiai szakrendelésre is el fognak küldeni, hogy kizárják (vagy igazolják) a szervi problémát.
A magas vérnyomás abszolút értéken is magas vérnyomás, és mindenképpen kezelni kell.
115-120/80-85 normál
130-135/90-95 emelkedett
140-145/95-100 magas
150-160/100-110 fölött stroke veszély
Akár a szisztolés akár a diasztolés értékek önmagukban is eltérnek a meghatározottaktól, már azok is abnormálisnak számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!