Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Helyes vernyomas meres?

Helyes vernyomas meres?

Figyelt kérdés

hogyan tortenik?

ha nem egyenes hattal merem es a mandzsetta nem sziv magassagaban akkor 134/85os ertekeket kapok

ha egyenes hattal, kez az asztalra tamasztva sziv magassagban akkor 116/67.

Most melyik a jo ertek?

2023. okt. 8. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Szív magasságban kell mérni.
2023. okt. 8. 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:

A második a helyes, normális a vérnyomásod. Nekem a vérnyomásmérő papírjában le is volt írva, hogy pl. a nem megtámasztott hát kb. mennyivel eltérő mérési értéket eredményez. És 10 perc nyugalom után, és ne beszélj mérés közben. A lábadat ne tedd keresztbe, hogy a talpadat a talajra kell-e tenni, már nem emlékszem.

Viszont ha a két karodon lényegesen eltérő az érték, akkor a magasabbat kell figyelembe venni.

2023. okt. 8. 18:56
 3/6 A kérdező kommentje:

tehat ha siman az agy szelere ulok es nem tamasztom ki a hatam akkor kaphatok nem realis erteket? pl 132/85 ot?

Ha igen akkor ezentul csak szeken ulve egyenes hattal es sziv magassagba fogom merni...

2023. okt. 8. 19:57
 4/6 anonim ***** válasza:

"tehat ha siman az agy szelere ulok es nem tamasztom ki a hatam akkor kaphatok nem realis erteket? pl 132/85 ot?"

Igen, kaphatsz. De az ágyban fekve szerintem reális értéket kapsz, legalábbis nekem a kórházban egy csomószor úgy mérték.

2023. okt. 8. 20:33
 5/6 A kérdező kommentje:

agyban fekve ugyanaz az ertek mint szeken,kitamasztott hattal tehat 120/65

ha viszont agy szelere ulve merem, es nem tamasztom ki a hatam akkor 132/83

2023. okt. 8. 20:48
 6/6 anonim ***** válasza:
#5, azért írtam, hogy ha nem áll rendelkezésre szék, csak ágy, akkor inkább feküdj le és helyes lesz a mérés.
2023. okt. 8. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!