Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az ember megérzi, ha közeleg...

Az ember megérzi, ha közeleg a vég?

Figyelt kérdés

(Hosszú lesz, bocsánat)

Az a helyzet, hogy úgy érzem, már nincs sok hátra. Sosem voltam az, aki hű de félt a haláltól, viszont ettől függetlenül nyilván nem is óhajtozom eltávozni. Szeretek élni. Amit tudni kell, hogy egy 18 éves végzős srác vagyok, és autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van. Erre a betegségre szedem minden nap az előírt gyógyszereket, viszont mostanában egyre rosszabbul érzem magam. Nagyon fáradt vagyok, pedig eleget alszom és eleget eszek, mégsincs energiám. Tesiből is fel vagyok mentve (könnyített) így nem vagyok annyira terhelve, mégsem tudok csinálni körülbelül semmit. Kicsit olyan mintha a testem nem bírná.

A betegségem miatt vannak rosszulléteim, ezek általában kimerülnek a szédülésben és fejfájásban, illetve az egyensúlyom néha elveszik, emiatt dőlöngélek sétálás közben, de már hozzászoktam, nem tulajdonítok neki nagy figyelmet. Viszont ez az erőhiány megvisel. Tesiből a tanév elején még az osztály legjobbjai között voltam, mostanra meg már felmentettként vagyok jelen - kicsit drasztikusan romlik a helyzetem, úgy érzem.

Tehát összességében úgy érzem nincs sok hátra; kezdem is elveszíteni az érdeklődésemet mindentől.

Viszont: Mivel hormonális betegség, így azzal is tisztában vagyok, hogy befolyással van a hangulatomra, így szkeptikusan kezelem egyelőre a dolgot. Illetve ősz van, ami szintén hatással van az emberek hangulatára.

Szóval kettős érzésem van: egyfelől úgy érzem meghalok hamarosan, másfelől meg nem hiszek magamnak, mert lehet csak szórakozik velem a szervezetem.

Hamarosan lesz kontrollom, érdemes ezt megmondani az orvoasnak, vagy végső soron nincs min aggódnom?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2023. okt. 7. 13:45
1 2
 11/12 Manócska1 ***** válasza:
4es vagyok..
2023. okt. 20. 17:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Autoimmun pajzsmirigy gyulladás nem halálos betegség, viszont a rendszeres laboratóriumi kontroll nagyon fontos, főleg a kezdeti szakaszban, amikor még változik az állapot, és beállítás alatt van a gyógyszer.

Ha még nem is jött el a kontroll időpontja, de úgy érzed, rosszabbul vagy, jelentkezz az orvosnál, vagy, mivel az időpontra megy, akér egy magánlaborban nézess TSH, FT4, esetleg FT3 vizsgálatot. Ezek közül leginkább mérvadó a TSH, annak kell adott határon belül lennie.

Mivel ez egy krónikus betegség, együtt kell élned vele, jó, ha utánaolvasol, kifaggatod az orvost, mert a jövőben magadat kell "menedzselned", megfigyelned, kitapasztalnod milyen hatással vannak a hormonszintedre, és ezzel párhuzamosan a közérzetedre a különböző állapotok, pl. egy megfázásos vagy egyéb betegség, évszakváltozás, edzés, egyéb gyógyszerek stb...

De kezelt esetben semmiképpen sem halálos. Kezeletlenül is jó hosszú időbe telik, mire eljut a beteg odáig, hogy életveszélyben legyen, addig meg csak rájön valaki, hogy baj van!

2023. okt. 23. 10:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!