Pajzsmirigy alulműködés?
2020-ban 17 évesen elkezdtem hízni és kb 70 kilóról lettem majdnem 120 kg, kb 3 hónap alatt. Vékony lány voltam, első hónapban az első 10 kg ahogy feljött még jól is állt,kicsit formásodtam. A második hónapban már kezdtem puffadni és szteroidot kellett szednem valami miatt, de már ezelőtt feljöttek rám ismét kilók és a harmadik hónapban már + 30-40 kilóval több voltam.
Töredezett lett a hajam és zsíros, a bőröm is az lett, fáradékony vagyok, hangulatingadozások, úgy érzem egyre szétszórtabb vagyok, kb fél éve még szőrösödni is elkezdtem random helyeken .( mellbimbóm körül vastag szőrszálak, bajszom lett, szőrösödik a nyakam és az állam).
Elkezdtem dokikhoz járni mikor +20 kilónál jártam, mert megijedtünk, mennyire megviseli a szervezetem ez az egész és állandóan azt kaptam, hogy ez van, fogyjak le. Itt vagyunk 2023-ban, most sikerült elkezdenem fogyni, tartósan lefogytam július óta 6 kilót és azt ajánlotta egy orvos akinél eddig nem jártam, hogy menjek pajzsmirigy alulműködést megnézetni.
Nemsokára megyek és már jó lenne, ha akár ez lenne a bajom, mert végre válasz lenne erre a három év rémálomra, amiben vagyok a 30-40 +kg óta.
Mit ajánlotok vérvétel előtt? Van olyan ami megzavarja az értékeket? Pontos eredményeket akarok, egy álom lenne ha kiderülne mi van velem és nem akarom, hogy bármi bezavarja az eredményem
Semmit ne változtass a megszokott életmódodon, mert akkor kapod a legmegbízhatóbb eredményt.
Ha most elkezdesz különbözö dolgokat változtatni, az kihat az eredményekre, és adott esetben éppen ezért lesz téves.
Csak hogy világos legyen: ha valakinek allergiás tünetei vannak, és allergiatesztet akar végeztetni, akkor a tesz elött nem szabad gyógyszert szedni az allergia vagy a tünetek ellen, illetve nem tarthat olyan étrendet, diétát, aminél rendszerenesen használt, de feltételezetten ártalmas élelmiszereket, kozmetikumokat kerül, mert ezzel a reakciókat csökkenti vagy esetleg megszünteti.
Utolsó: oké, hogy alulműködésed van, de attól nem értesz hozzá.
Az anti-tpo csak egy ellenanyag, ami autoimmun pajzsmirigy gyulladásban emelkedik. Egyrészt attól, hogy az valakinek magas, még lehet normális a pm működése, másrészt meg nem minden alulműködés autoimmun eredetű.
Szűrésre tökéletes a tsh. Főleg, hogy látens alulműködéstől nem lehet hízni, ahhoz az kell, hogy már a pm hormonok is alacsonyak legyenek.
De egyébként elég sok embert láttam már 100 feletti TSH-val, durva alulműködéssel, de egyik se volt kifejezetten kövér.
A szteroidtól viszont szépen lehet hízni és szőrösödni is. Ha már nem szeded, akkor más irányba se ártana vizsgálódni…
Miért nem mész endokrinológushoz?
#5 Nekem tényleg hízást okozott azonos életmód mellett, amikor még a TSH normális volt. De azért köszi a pontosításokat, én tényleg nem vagyok orvos.
4-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!