Kevés a gyomorsavam vagy sok a gyomorsavam?
Kb. 1 hónapja kezdtem érezni, hogy a gyomrommal valami baj van. Kezdetben a torkom kapart, rekedtem, gombócérzés volt a torkomban. Utána már a gyomromnál és az egész nyelőcsövem, mellkasom égni kezdett. Elkezdtem diétázni, már több, mint 5 kilót fogytam. Javultak a tüneteim, éjszaka semmi gond nem volt, csak nappal. Így 1 hónapra rá kezdtem érezni, hogy este, az utolsó evés után nagyon sokat böfögök, de nem savasat, ez így éjszaka is felkeltett. Most már bizonytalan vagyok, hogy akkor kevés vagy sok-e a gyomorsavam. Gyógyszert nem szedek, és nem is szeretnék, mert nem volt tőle jobb.
Ma újra elkezdtem enni más ételeket, és ugyan úgy érzem a tüneteket, csak jobban, savasat is böfögök fel. Nekem ez úgy kezdődött, hogy nagyon sokat ettem, sokszor ettem magam teli és azután kezdődött.
Valami tipp, hogy akkor most alacsony a savam vagy magas? Már tervben van az is, hogy elmegyek gasztroenterológushoz.
Egyáltalán nem biztos hogy sok, mert a kevés gyomorsavnak is ugyanazok a tünetei.
Nekem a savcsökkentők ugyan használtak, de sok mellékhatást okoztak, és hosszú távon amúgy sem tanácsos ezeket szedni.
Egyébként nekem is ugyanezek a tüneteim vannak, de inkább a kevés gyomorsavra gyanakszom.
Keress rá a neten arra, hogy gyomorsav teszt otthon. Én még nem próbáltam, de ki fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!