Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez magas vérnyomás?

Ez magas vérnyomás?

Figyelt kérdés

Rosszul vagyok, megmértem a vérnyomásomat, 119/83.

30 éves nő vagyok. Általában kevesebb szokott lenni.

2023. szept. 25. 19:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy alapvetően nem magas, igazából az érdekel, hogy ha amúgy nekem alacsonyabb szokott lenni, akkor ez okozhat-e rosszullétet. Csak rosszul tettem fel a kérdést.
2023. szept. 25. 20:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem nyugi, ez semmiképp nem magas. Épp jó. De ha nagyon aggódsz, menj el egy EKG+UH vizsgálatra.

De mit értesz rosszullét alatt? Szédülsz, gyenge, álmos vagy? Szúr a mellkas? Mert sok mindent jelenthet a rosszul.

2023. szept. 27. 20:53
 13/15 A kérdező kommentje:
Szédülés, fülzúgás, belső remegés, gyengeség, szájszárazság. Bár most arra gondolok, hogy talán újra vérszegény lettem és amiatt lehet ez.
2023. szept. 28. 20:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja hát ha vérképed nem volt mostanában csinálva, érdemes ránézni. Vérszegénység okozhat hasonló tüneteket az alacsony vérnyomáshoz. Esetleg még pajzsmirigy értékeket is megnézhetnék.

De ha az sem mutat semmit, meg mindig kb ennyi a vérnyomásod, akkor lehet pszichés gond is.

2023. szept. 29. 16:02
 15/15 A kérdező kommentje:
A napokban kijött rajtam egy jó kis légúti fertőzés, szerintem azt érezhettem.
2023. szept. 30. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!