Hasi sérvmütét /hàlòt fognak berakni/ utàn a làbadozàs alatt mire kell odafigyelni?
Mit szabad mit nem, hogyan kell àpolnom mi az ami segíthet.
Igen, tudom az orvost kérdezzem de nem túl segítökész sajnos.
Aki àpolò vagy van tapasztalata ilyen beteggel kérem szépen írjon
Nem engem fognak müteni én csak segiteni fogok a betegnek otthon.
Elvileg 5 napig lesz kòrhàzban. A varratszedés mennyi idö múlva van?
Emelnie meddig nem szabad?
Nekem köldöksérvem volt, 15x15ös hálót kaptam. 5 kilónál nehezebbet nem emelhettem, nem ülhettem fel hasból és a sérvkötőt csak fürdésnél vehettem le. A varratszedés 1 hét múlva volt.
Nekem annyit "kellett" segíteni, hogy a boltban nem én vittem a kosarat (és haza sem a cuccot), nem én nyitottam az ágyneműtartót (elég nehéz) és néha segítettek felálli az ágyból
A műtét méretétől függően elfogja mondani az orvos, hogy mennyi idő múlva szabad elkezdeni járni és nehéz ételt enni. Ezek majd nagyon rosszul fognak esni, de muszáj csinálni erre figyeljetek! Újra kell majd mozogni rendesen, hogy a bélperisztaltika ne álljon le. Ez nagyon fontos.
A műtéti sebet meg nem kell piszkálni. Naponta egyszer elég octeniseptezni + kötést cserélni. Vegyél vagy 10 db cosmopor tapaszt és kész, nem kell semmi extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!