Krónikus bél gyulladásra mi vált be nektek?
Az orvosom mindig az állapotomtól függően módosítja a gyógyszereimet, kezelést. Nem biztos, hogy ami nekem bevált, neked is be fog, így az enyém csak egy tapasztalat, egy jelenlegi állapotra:
Salofalk, Imuran, Cortiment, Hyrimoz/Yuflima injekció (biológiai terápia)
Régebben volt Pentasa, Budenofalk, illetve fellángoláskor szteroid, Medrol.
Műtétem is volt már, tályog sajnos.
Szívből javaslom ezt a Facebook csoportot, ha még nem vagy tagja, tudsz kérdezni a többi betegtárstól. Nem vagy egyedül a betegséggel, számíthatunk egymásra a csoportban.
IBD (Crohn - Colitis) Betegek Egymásért
#3 "Salofalk, Imuran, Cortiment, Hyrimoz/Yuflima injekció (biológiai terápia)"
Ezt mind kapod egyszerre? :O
Igen, 3 féle gyógyszer naponta, injekció 2 hetente. A cél a szinten tartás, valaki ennél sokkal több gyógyszert kap sajnos.
Nem vészes, meg lehet szokni, be van állítva telefonomba emlékeztető, mikor mit kell bevenni.
Cortimenttől van valami nellékhatás?
Végülis az is szteroid, bár nem medrol.
Cortiment mellékhatása nálam bevérzés a bőrön, tele vagyok lila foltokkal, ha csak kicsit is megütöm magam, vagy akár csak letérdelek felvenni a cipőmet, és így megnyomom a térdem.
Ráadásul nagyon lassan szívódnak fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!