Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon magas tsh magas antiTPO...

Nagyon magas tsh magas antiTPO, kinek mennyi idő alatt javitott a helyzeten a Letrox?

Figyelt kérdés

Azok tanácsát kérném első körben akik tapasztaltak a témában

Tsh: 96

AntiTPO : 730

Megnagyobbodott pajzsmirigy ami látható, nincs göböm, elvileg hashimotom van. Szerintetek mennyire esélyes hogy beáll rendesen minden? Letroxot szedek de már alig várom a kontrollt hogy javul e :(

2023. szept. 12. 18:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

Most nem azért, de nem k.va mindegy neked, hogy milyen dózisban szeded?

Ugyanaz, mint amit normál esetben a szervezeted termelne. Nem méreg meg ilyen baromságok. Annyit kell szedni, amennyi kell és kész.

Egyébként meg testúlytól függ, átlagban napi 1,5 ug/ttkg a dózis. Tehát ha átlag súlyú felnőtt vagy, mondjuk 80 kg, akkor nem lesz elég 75 ug.

2023. szept. 12. 23:14
 12/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
De ez mindig így kezdődik, hogy alacsonyabb dózissal kezdik, aztán ha az nem elég, akkor emelgetik. Páromnak 14-es TSH-ja volt, már arra 50-est szedett és kb. 1 év alatt eljutva most már 100 meg 125-öst kell szednie plusz a bromocriptint.
2023. szept. 13. 06:14
 13/19 A kérdező kommentje:
55kg felnőtt vagyok, amugy nekem mindegy csak megjegyeztem hogy azt olvastam hogy apránként emelnek és nem 125el kezdenek
2023. szept. 13. 06:24
 14/19 Ypszilon1980 ***** válasza:

Csak még annyi, hogy kicsit megzavart engem, hogy először azt írtad 125-öst szedsz, utána meg orvosod szerint lehet 75-ös kell, most akkor ezt nem értem hogy van, csökkenteni akarja vagy most akkor mennyit szedsz?

#1 válaszoló is jól írta, hogy a Letrox hatását befolyásolja sok minden, pl. mindig ügyelni kell rá, hogy reggel vedd be éhgyomorra és utána fél óráig sem inni, sem enni nem lehet.

2023. szept. 13. 06:26
 15/19 A kérdező kommentje:
A haziorvosom irt fel a labor eredmény után 125ös Letroxot majd mikor voltam a délpestibe ez miatt akkor az ottani dokinő azt mondta hogy a 125ös lehet sok és majd kevesebbet kell szednem vagy gyengébbet pl egy 75öst. De ez majd kiderül a kontroll után, csak azért na közben olvasgattam és kb mindenki 25-50el kezdi és ha kell emelnek, nekem megy egyből 125ös.
2023. szept. 13. 08:35
 16/19 A kérdező kommentje:
És ebből is gondoltam hogy akkor 4 hét múlva mivel erőset kaptam már csak változást kellene látni az eredményekben, és igen tudom és be is tartom hogy éhgyomorra meg nem is eszek egy óraig utána, kávézni ritkán szoktam és akkor is egy óra letelte után iszok néha egy 3in1 kávét.
2023. szept. 13. 08:38
 17/19 A kérdező kommentje:

6 hetes kontroll értékem:

TSH: 0.05 mikor megláttam azt hittem rosszul látok. Durva hogy a 96ból 0.05 lett bő másfél hónap alatt..kiváncsi leszek mit mond a doki

2023. okt. 22. 01:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Mit mondott a doki?
febr. 25. 21:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez engem is erdekelne!
ápr. 13. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!