Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek ennyi idő alatt...

Szerintetek ennyi idő alatt kialakulhat a barett nyelőcső?

Figyelt kérdés

Kb két éve tart a reflux ami hol jobb, hol rosszabb.

Szedtem a savlekotoket, most a gaviscon szirupot használom, a héten kérek beutalot tukrozesre.

Volt hogy rekedt voltam, sokszor fájt a torkom, gombóc érzés stb.

Szerintetek ennyi idő alatt kialakulhatott ez a rákmegelőző állapot?

Lehet túl későn megyek orvoshoz.

A fül orr gégész tavaly mondta hogy hólyagos a torkom refluxos vagyok de nem mertem elmenni tukrozesre, viszont már muszáj.

Szerintetek van okom aggódni?

2023. szept. 12. 07:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Kb. 15 éve vannak durva savproblémáim, egy pohár víztől is sok a savam, ha nem veszem be a gyógyszerem. Eddig még nem vagyok rákos, tudtommal. Nálad a két év sztem nem ad okot aggodalomra.
2023. szept. 12. 08:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
2023. szept. 12. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
10bol 1 gyomorsav problémás embernél alakul ki barett nyelőcső.100 ből 1nek rakosodik el.Nincs mitől félned
2023. szept. 12. 19:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Akkor sem ha már a torkomon is látszik?

Akkor hogy nézhet ki a nyelőcső 😔

2023. szept. 12. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:
#3 kétlem, h ezek a számok megfelelnek a valóságnak. Ha jól számolok, akkor az 1000 savas emberből 1 rákos. Az eléggé rossz arány lenne, tekintve, h a savtúltengés az egyik leggyakoribb probléma manapság.
2023. szept. 12. 22:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A torkod irritált a gyomorsavtól.Kamilla és menta tea nagyon jók erre a problémára.Helikobakter nincs a gyomorban?
2023. szept. 13. 08:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Kamillateazni szoktam viszont nagyon sokat kell tőle pisilnem így mikor dolgozok azt mellozom ezáltal ritkán iszom

Most egy ilyet találtam:

A torok magasságában van a középgarat szájunkat kitátva ennek hátsó falát láthatjuk. Itt gyakran észlelünk kis csomócskákat, ezek kis nyirokszervecskék, mint a mandula, kétoldalt még vaskosabb köteget is alkothatnak, és mandulaműtét után sokszor megnagyobbodva átveszik annak szerepét.

Én szerintem erre hittem azt hogy hólyagos a torkom, mást én nem látok benne szóval mikor voltam fül orr gégésznél nem tudom mire gondolt

Ebből is vagy 3-4et ameddig persze én lelátok

De tukrozesbol gondolom ez is kiderül

Köszönöm szépen a válaszokat kicsit megnyugodtam 😊

Nem szeretném már magam félre kezelni azért döntöttem a tükrözes mellett ugyanis mikor az almaecetet iszom és a citromleves vizet akkor aznap nem jön vissza a sav, mikor savlekotovel próbálkoztam semmi változás, sőt így arra gondoltam hogy pont hogy kevés savam van és az jön vissza

Eddig mindig azt hittem sok, és tomtem magam a különböző savlekotovel

De mostmár biztosat csak az orvos tud majd mondani úgyhogy mindenképpen raveszem magam

2023. szept. 13. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!