Mi jellemző az autista felnőttekre!?
Jól gondolom azt, hogy aki gyerekkorában autista az felnőtt korában is az marad!?
Tehát egy egész egyetlen egy hús-vér emberi halandó életen át/keresztül ez a fogyatékosság végig kíséri az embert!?

10-es vagyok megint.
Valóban nem szedtem gyógyszert. Olyasmik segítettek, hogy jobban kiismertem a saját működésemet, és önazonosabb életmódot kezdtem végre élni. Pl. jobban megtervezem a napjaimat, mert a váratlan dolgok könnyen felzaklatnak.
Meg jobban olyan tevékenységeket kerestem, amik segítenek egyensúlyban maradni, így már jóval ritkábban van meltdown-om, és végre tudom élvezni az életet is.
Pedig évekig azt éreztem, semmi értelme nincs semminek, és nem tudtam lelkesedni semmiért.
Ehhez leginkább az kellett, hogy elengedjem, hogy a közvélemény szerint minek KÉNE boldoggá tennie engem. Lehet, egyszerűnek hangzik, de öntudatlanul magamévá tettem sok olyan mintát az évtizedek maszkolása során, ami nem passzolt hozzám, és nehéz volt felismernem.
Nem tudom, mindez az infó segít-e, mert minden élet és ember annyira egyedi.

Örülök, ha segített. :) Egyébként ha szükséges a gyógyszer, én azt sem tartom ördögtől valónak, a fő, hogy jobban legyen az ember. Persze van, akinek durva mellékhatásai lettek a gyógyszerektől, olyankor tényleg nem javallott. De nem mindenki reagál rá rosszul.
És persze az a legjobb, ha az ember gyógyszer nélkül is jól tud lenni.
Csak azért mondom ezt, mert ha felkeresnél majd segítséget, és a terapeuta először gyógyszert javasol, ne érezd ezt kudarcnak.
Szorítok neked hozzá.

Köszi. :) Nagyon átérzem, amiket mondasz, nekem nagy részben hasonló okokból volt a depresszióm. Egyfolytában maszkoltam, azt éreztem, nem vagyok úgy jó, ahogy vagyok, folyton elnyomtam a valódi igényeimet. Nekem a diagnózis sokat segített a magam elfogadásában.
Szívesen mesélek még személyesebb részleteket, de inkább privátban, szóval ha gondolod, írj rám, adhatok még pár tippet, hogy nekem mi segített. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!