Olyan problémám van hogy ellepték a Bolhák a házat megpróbáltam már mindent takarítás kimosni mindent porszívózni aeroszollal is befujtam már és még mindig tele van a ház ÁNTSZ mennyiért vállalja a kiirtásukat?
Nem az ÁNTSZ a megoldás, keress valami ózonos rovarirtó brigádot.
Persze nem a legkellemesebb, minden élőt (ember, állat, növény) ki kell pakolni, mert mindent kinyír, bizonyos ideig nem is lehet visszamenni, míg ki nem szellőzik, de az legalább tuti.
Amúgy milyen állatod van, akitől a bolhák származnak?
Nálunk a kinti-benti cica volt a ludas (azaz bolhás 😀), és az vált be, hogy a cica állatorvosi javaslat alapján kapott rácseppentős szert (NEM Frontline, mert arra hamar immunissá válnak a kis retkek), a kedvenc pihenőhelyeit -különösen az ágyunkat és a környékét- pedig minimum heti 1x Biokill spray-jel jó alaposan lefújtam.
Ha ez se jött volna be, akkor lett volna a következő lépés a gáz, szerencsere arra sosem került sor.
Akkor állatorvos a cicának és Biokill a lakásnak, klülön-külön nincs értelme.
Ha elég alapos vagy, akkor szerintem bejön. Nálunk annyi felhalmozott hülyeség volt a lakásban, hogy még a pórszívózást sem lehetett igazán alaposan csinálni (bolha-szempontból legalábbis), mégis sikerült kiírtani őket.
Ne várj azonnali hatást, de pár nap alatt érezhetően csökkenni fog a számuk.
Ha még nem kapott a cica előtte rácsepegtetős írtószert, akkor a Frontline Combo-t vagy más ilyen mindenhol kapható fajtát is meg lehet próbálni, ha az állatorvos macerás, ezeket például Fressnapfban is lehet venni.
Ezekben az a jó, hogy a cica bőrén át bejut a szervezetébe, ezáltal a macsek ezt a szert fogja kipárologtatni, ami elűzi a bolhákat nem csak a cicusról, hanem azokról a helyekről is, ahova odaül/fekszik, azaz érintkezik vele.
Sok sikert!
1-3 vagyok, és csak annyit tudok mondani, hogy kitartás, nem rögtön tűnnek el a nyomorultak, volt, hogy pár nap eltéréssel 2x vagy 3x is végigfújtam a lakást, de végül mindig bejött!
És tudom milyen bosszantó, nálunk is csak engem csípett mindig (de fényes nappal a karomat is, pedig elvileg derék alatt szereti...), a férjemen egy csípés sem volt, nekem csak egy bokámon 20. Az a jó kis 0-ás vérem 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!