Mi lehet ez,rák?
Észrevettem a hasam jobb oldalán a köldöktől kicsit lejjebb van egy nem fájó kemény területet.Ha hanyatt fekszek néha lehet is látni hogy kipúposodik,de olyan mintha "vándorolna" nem mindig látható.
Elmentem háziorvoshoz azt mondta ilyet még nem tapintott, menjek hasi ultrahangra.Ő szintén azt mondta ,hogy nem látott még ilyet egy 16x10x8cm-es valami van ott ,minden szervtől elkülönülve.Annyit tudott mondani hogy a beleknél van ,de az ultrahang nem tudja átvilágítani.
Vérvételen voltam ,nagyon picit alacsonyabb a vasam és magasabb a trigliceridem.Eddig nem volt gond a székletemmel ,de kb 4-5 napja minimális mennyiség van ,az is furcsa állagú.
Mindkét orvos azt mondta ,hogy nem valószínű hogy rosszindulatú daganat lenne ,mert ami ekkorára megnő az változtatna a vérképemen ,meg máshol is adna áttétet plusz a közérzetem is rosszabb lenne.Lehet ciszta,zsírdaganat,polip meg persze rák is.
Most pénteken megyek szövettanra megnézik mi ez.Biztos hogy érdemes engedni mintát venni belőle?
Szerintetek mi lehet ez?
Kérdező! Van ilyen. Anyukám tüdőrákos. A mai napig,több mintavétel után sem tudják megmondani,hogy a daganata jó vagy rosszindulatú. Sajnos neki rosszindulatú 99.99%-ban,ezt az alakjáról megmondják. De bizonyítani nem tudják 100 százalékosan.
Kívánom,hogy a műtét után még kemó se kelljen neked,hanem gyógyulj meg!
Ügyes vagy,hogy észrevetted,és hogy orvoshoz mentél.
Minden rendben lesz!
Édesapámnál oncocitoma nevezetű jóindulatú daganatok jelentek meg mindkét veséjén.
Egy hülye urológus főorvos a Bajcsy Zsilinszky kórház urológiai osztályán, biopszia nélkül, csupán ultrahang vizsgálat után közölte, hogy az rosszindulatú, rákos betegség és ki kell venni a veséket.
Már időpontot is adott az első vese kivételéhez, de én nem engedtem, hogy elmenjen a műtétre, kerestem egy másik orvost.
A Péterfy kórház egyik urológusához vezettem el, aki döbbenten hallgatta a történteket és közölte, hogy szövettani vizsgálat nélkül soha nem vesznek ki vesét. Ráadásul a daganatok méretéből és abból, hogy sehol nincsenek áttétek, lehet következtetni arra, hogy jóindulatúak a daganatok.
Beutalta édesapámat biopsziára és a leletben oncocitoma volt leírva. Ezután mondta, hogy ez nem rák, mert ez maximum nyomhatja a veséket, ha nagyra nő, de más bajt nem okozhat.
Szóval, csak megfigyelni kellett, kontroll vizsgálatokra járt édesapám. És persze, nem kellett soha kivenni a veséket!
Legszívesebben vissza mentem volna a Bajcsy kórházba és megvertem volna azt a hülye urológust, aki ki akarta venni mindkét veséjét.
Édesapám már nem él, 82 évesen halt meg, más betegségtől. A vesékkel és oncocitomával nem volt soha semmilyen gondja.
Szia!
Egy 16x10x8cm-es jóindulató daganat volt ,ami sajnos már majdnem belenőtt a vastagbelembe.Eltávolították a daganatot, a vastagbélből 10 cm-t, a vékonyból 5 cm-t.
Nem volt komplikáció,viszont egy elég nagy vágás lett a hasamon.
Nem gondoltam volna az elején ,hogy ez lesz amikor még magamnak tapogattam itthon.:)
Köszi az érdeklődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!