Szaglás-ízlelés 1 hétig elment, azóta minden ami parfümös az benzin szagú?
Áprilisban 2 hétig nagyon beteg voltam, a szaglásom-ízlelésem teljesen elment 1 hétre majd visszajött. Covid gyorstesztek negatívak voltak, a háziorvos semmit se mondott, csak hogy ha nem kapok levegőt akkor szóljak. Ilyen nem volt. Azóta pl a kedvenc parfümöm benzin-gázolaj illatú. A levendulás szappan is. Minden, amiben valami parfüm anyag van. Az édes ételeket is sokszor érzem romlottnak, kiköpöm őket. A mogyoró kedvencem volt, avasnak érzek mindent ami mogyorós. Sokat fogytam azóta, nehezen eszek. 78 kg voltam, most férfi létemre 70 kg lettem a nemevés miatt. Kb félek enni, nehogy valami tényleg romlott legyen. Feleségemet kértem meg eleinte hogy kóstolja elő azokat amiket furcsa ízűnek érzek, de elege lett, már nem segít. Sokszor ezért nekiállok enni, romlott íze van, kidobom és nem eszek inkább.
Hova lehet ezzel fordulni? Post covid ambulancián fogadnak ha sose volt diagnózisom? Háziorvosom széttárta a kezeit, szokjak hozzá.
Ez szaz szazalek, hogy covid. Sajnos tobbeknek honapokon at tart. Menj a post covid ambulanciara. Ilyen tunetet semmilyen mas betegseg nem produkal.
Elvileg az agyat gyakorlatokkal lehet edzeni, de tudnod kell, hogy es nincs csoda.
En emellett kitapasztalnam, mik azok a dolgok, amiket legjobban toleralsz, es atmenetileg azt ennem, barmi is legyen, amit birok.
Fogadnak szaglásambulancián.
Sajnos nehéz és nem annyira ismert terulet az orvoslasban, ok is talalgatnak.
Nekem 3 eve nincs normalis izlelesem es szaglasom. Ami segit ha napi 2x 10 percet szagolgatsz eros illatokst es tudatositod hogy az milyen illat. Pl citrom, fshej, levendula, kave stb.
Igy ujra meg tudsz tanulni szagolni es ahogy az visszajon, izlelni is.
Nekem munkaban sajnos a szobatars szagolja elo a tejem mindig hogy jo e meg. Ha otthon fozok, muszaj a szomszedot megkernem. Szar elet sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!