Ha cukorbetegség áll fenn, és kapott a beteg inzulint, akkor miért kell még a diéta? Az inzulin nem viszi le a normál értékre, ha megemelkedik?
Mert valóban az inzulin meg varázsszer és soha nem lehet pontosan adagolni. Kezdjük ott, hogy 1-es vagy 2-esről beszélünk? Mert ugye 1-esnek ki kell számolnia szénhidrát szerint, hogy mennyit kell beadnia magának. Most ezt pl számolja már ki egy random cukrászda sütijénél. Aztán ha nem jól adja be, akkor ott kókadozik, rosszul lesz, esetleg elájul.
2-esnél pedig már rossz, ha olyan szintre kerül, hogy inzulint kell beadni, mert az normálisan diétával+gyógyszerrel szinten tartható. Szóval ha már inzulinos akkor ott nagyobb bajok vannak és a test nem fog tudni reagálni olyan nagy kilengésekre, mint amiket mondjuk egy jó kis vattacukor tud okozni. Vagy egy nagy szelet fehér kenyért.
1-es típusnál pontosan tudnia kell az étel szénhidrát tartalmát, mert ahhoz kell számolni az inzulint. Másrészt a kívülről adott inzulin nem hat tökéletesen, nem pótolható teljesen a hasnyálmirigy. Ezért nem mindegy, mit eszik az illető. Nem minden étel kezelhető le jól kívülről adott inzulinnal. Az elhízás is veszélyes, megnehezíti a kezelést.
2-es típusnál az alapprobléma a szervezet érzéketlensége az inzulinra. Ezen segít a diéta.
Köszönöm!
Nem kihagyni szeretném a diétát, csak megérteni, hogy pontosan hogy működik ez a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!