Magas pulzus, mitől?
Sziasztok! Pár napja észrevettem, hogy nagyon erősen dobog a szívem, nyugalmi állapotban is érzem hogy ki akar szakadni a mellkasomból, a torkomban is érzem ahogy ver. Vérnyomásmérőben tönkrement az elem és nincs itthon új, tehát mérni nem tudom.
Próbáltam manuálisan, beállítottam stoppert és 1 perc alatt kb 100-at vert a szívem (csuklóra raktam az ujjam)
Nagyon félek, hogy mi okozza, dohányzom egyébként, alkoholt rendszeresen fogyasztok (napi 1-2 üveg sör)
De eddig nem volt semmi ilyen problémám, kb. 6 éve cigizek, de fél éve iqos-t szívok.
Emellett sokszor tapasztalok nagyon erős fáradtságot, pl munkában is el tudnék aludni, konkrét "fizikai" fájdalmat okoz hogy nyitva tartsam a szemem (igaz, hogy elég keveset alszom, mert ha este sörözök, utána nehezen alszom el és van olyan hogy fent vagyok éjjel 2-ig, aztán kelhetek reggel 6-kor)
Viszont az aggaszt, hogy eddig is ilyen életet éltem, lassan 2 éve sörözgetek így hébe-hóba, de eddig nem okozott semmi panaszt (már ha egyáltalán ettől van).
Sápadtnak is látom magam, ajkaim világos színűek, a legutóbbi vérvételem ami 4 hónapja volt, nem mutatott eltérést a vas szintemet illetően.
Nagyon nehezen bírom a meleget, izzadok állandóan (éjszaka nem, mert megy a légkondi), de nappal elviselhetetlen, kb 1-2 naponta kell hajat mosnom, mert annyira folyik rólam a víz.
Fogyni nem fogytam, étvágyam is viszonylag jó.
Szerintetek lehet valami komolyabb gond a háttérben? Nagyon félek!!
23/L
Én is hasonló problémával küzdök, igaz, alkoholt nem fogyasztok, de helyette napi 3-4 hell elfogy. Szerintem az rendszertelen és kevés alvás a fő okozója.
23/F

Köszii a választ! 😊
Hát nekem meg pont az van, hogy nem kávézok, és energiaitalt sem iszom (kamasz/tinikoromban megittam napi 2 hellt, mert ugye milyen "menő" volt meg hasonlók, de sose éreztem a hatását).
Néha attól félek, hogy random megáll a szívem, nem akarok még meghalni...
Orvoshoz tervezek menni amúgy, mielőtt írnátok, csak parázok hogy valami komoly betegség lehet a háttérben (vérképző szerveket érintő).
Egy vérvételből kiderül, tudom... Csak nem merném megnézni az eredményeim... Esetleg valami életmódváltás segíthet?

Tényleg rengeteg folyadékot kell inni! Főleg ezekben a meleg napokban. Én nemrég voltam EKG vizsgálaton hasonló panaszokkal, bár tudom magamról, hogy nagyon szorongó típus vagyok, szerencsére azon kívül, hogy magasabb volt a pulzus, semmi szervi eltérés nem találtak ultrahangon sem. Azt mondta nekem a doktornő, hogy ez attól is simán lehet, hogy túl kevés folyadékot fogyasztók, valamint a stressz még rátesz. Elárulta, hogy egy nagy pohár víz(!) pár perc alatt akár egy 10-essel us lejjebb viheti a pulzust.
Mióta a vizsgálat történt megnyugodtam és jobban odafigyelek a folyadékra, nem veszem észre magamon annyira, hogy szaporán verne, úgyhogy ezért is megéri elmenni akár csak egy vérvételre , hogy megnyugtasd magad, mert lehet, hogy tudat alatt is azon parázol, hogy valami bajod van.

Van egy könyv (A tested vízért kiált!), abban leírja a szerző, hogyan indukálja a vízhiány a stresszt és a stressz a vízhiányt.
A pulzus és a vérnyomás emelkedés tipikus stressztünet.
De önmagában a meleg, sőt a zaj is egy stresszor.
De az is, ha kevés VIZET!!! iszol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!