Lehet, hogy visszajött a pajzsmirigy betegségem?
Természetesen el fogok menni orvoshoz, csak gondoltam, hogy itt előzetesen érdeklődök. Szóval nekem egy gyógyszertől (pszichiátriai gyógyszer) sajnos tönkrement (ideiglenesen) a pajzsmirigyem. Először híztam 17 kilót, aztán teljesen magamtól lefogytam 17 kilót. Végül kiderült, hogy pajzsmirigy túl-működésem van, kaptam rá gyógyszert, meglepően hamar jobban lettem, a gyógyszert elhagyhattam, tavaly ősszel az endokrinológus azt mondta, hogy elég, ha egy évvel később (azaz idén ősszel) megyek kontrollra.
Még egy kicsit írok az 1. válasz alá.
Tehát a napokban (egyik napról a másikra) megint elkezdődött, hogy irtó éhes vagyok, sokat is eszem, de nem hízok. (Am. egy kínszenvedés rájönni, hogy mit tudnék megenni.) Késő este, mármár éjjel falásroham tör rám, ilyen sem volt még soha korábban. Eddig csak egy körmöm hasadt állandóan be (függőlegesen), most egy másik is elkezdett. Reggelenként arra kelek, hogy a pulzusom az egekben, ilyen még soha nem volt (kb. 4 éve szedek szívgyógyszert). Amikor pm beteg voltam, akkor ha délután aludtam, akkor keltem mindig így, hogy a pulzusom nagyon felment.
El fogok menni vérvételre, csak addig is érdeklődni szeretnék, hogy valaki járt-e már így. Kicsit furcsálltam és furcsállom, hogy az endokrinológus 1 év utáni kontrollt javasolt.
(Tavaly nyáron amikor még szedtem a gyógyszert, nagyon fáradékony is voltam, az most nincs.)
1
Írtam, hogy még fogok írni. :)
Nem kellett volna megvárnod ahhoz az első választ.
Ez pajzsmirigy túlműködés lehet, nem állandó a pajzsmirigy-működés. Ne várd meg az őszt, menj vissza, közben a háziorvostól kérj laborbeutalót, hogy az már meglegyen.
4
Úgy értettem, hogy az 1. válasz az enyém lesz, ott írom tovább a dolgot, hogy akit érdekel, az elolvashassa, akit nem, az tovább lapozhasson.
Rendben, beszélek a háziorvossal. Köszi a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!