Gerincferdülésem van, mit tegyek?
16 éves vagyok, kb 9 hónapja megállapította az iskolaorvos, hogy jelentős gerincferdülésem van. ortopédiára majdnem fél évvel később kaptunk időpontot, valószínűleg ez idő alatt romlott is sokat. az orvos javasolta a gyógytornát és a fűző viselését. járok gyógytornára, itthon is csinálom minden nap, de a fűzőt csak szeptemberben(!!)fogja tudni felírni. gondolom onnantól még hetek kérdése, mire elkészül a fűző, de egyszerűen nem bírom már addig ki így. szörnyen fáj a derekam, és egyre jobban látszik is. annyira zavar, hogy tennék ellene, de szinte semmit nem tudok csinálni, amíg meg nem kapom a fűzőt, ami még legalább 2 hónap. nagyon félek, hogy még többet fog romlani addigra, de az orvos szabadságon lesz egész augusztusban, illetve közölték, hogy addig meg se próbáljunk bemenni, mert nem lesz ránk idő,(hozzátenném, egyetlen papírra lenne szükségünk, amivel ki tudnánk váltani a fűzőt) így nem tudjuk elkezdeni intézni a korzettet.
valaki esetleg tudja mennyire hatásos a schroth terápia, csontkovács vagy ez a kineziologiai tapasz? annyira kétségbe vagyok esve, de nem tudom ezek nem ártanának-e többet, mint amennyit használnának. valakinek van bármelyikkel tapasztalata? köszönöm.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!