Tompán jobb felül fáj, néha enyhén hasogat a hasam , ez mi lehet?
Pár napja vagy lassan kb. egy hete érzek diszkomfort érzést a hasamban. Nem kifejezett fájdalom, szóval nem erős vagy elviselhetetlen, de azért nem is kellemes. Egyfajta feszítő, tompa fàjdalmat érzek, jobb felül.
Étvágyam, székletem normális.
Nézegettem, milyen szervek vannak arra fele, epe , máj…
Epekő jöhetne szóba , de egyàltalán nem görcsös, erős a fájdalom és nem is evés után jelentkezik…
Sztk-ba szeptemberre kaptam volna hasi UH-ra időpontot, szóval magánba kértem, de oda is csak jővőhét péntekre kaptam.
Addig meg paràzom, hogy mi lehet…
Szerintetek?
Mindenképp megírom! Én itt vagyok Vácon, itt több magán doki van, aki foglalható, ilyen szempontból szerencsém van. De neked sem sokáig kell már izgulni, az ultrahang vizsgálaton mindent látnak, ezért is nem várok én sem.
Én is nő vagyok, és nekem is meg kéne nézetnem a női dolgokat is, de majd ez után.
Ételre semmilyen reakciód nincsen? Mert azért ha epe, vagy ne adj Isten hasnyálmirigy probléma, akkor azért kell legyen kapcsolat. Nekem olyan is van, hogy van fájdalom, de evés után enyhül. Meg olyan is, amikor pont az evés miatt erősödik. Nekem még időnként kisebb időkre, pár órára elmúlik a fájdalom, neked nem? Kicsit olyan érzés ez a fájdalom, mint amikor beszorul a levegő, nem?
Nekem nem olyan mint mikor beszorul a levego, hanem alapjaratonegy feszito erzes, mintha lenne ott valami. Es ehhez tarsul hogy olykor mensesz gorcs szeru fajdalmat erzek a derekamban is, meg neha belenyilall eles fajdalom. De az nem mindig.
Meg a brutal haspuffadás, kb mintha teli lenne kővek a hasam… övszeruen szorít… stb
Na, túl vagyok a vizsgálaton. Vagy egy szép termetes 30mm-es epekövem van, vagy két kisebb. A doki azt mondta, hogy ilyen esetben nincs mese ki kell venni az epehólyagot. A vizsgálat során azt állapította meg, hogy más szerveken nem lát elváltozást, azok rendben vannak.
A vérvételre még ugyan nem került sor, de ezzel az eredménnyel azért holnap elballagok a háziorvosomhoz, hogy kicsit meséljen nekem mire számíthatok most.
Na basszus…. És a mérete miatt javasolja az eltávolítást vagy, ha kő van benne, akkor mindenképpen elkell??
Most jól beszartam… 🥲
A mérete miatt is, de igazából azt mondta az orvos, hogy ha már kő van (akármekkora), akkor mindenképp az epehólyag eltávolítását javasolják, mert hiába veszik ki a követ, az újra fog képződni rövid időn belül. Illetve azt is mondta, hogy a nagyobb kő azért szerencsésebb, mert nem tud elakadni az epevezetékben, mert attól meg a hasnyálmirigy gyullad be.
Igazából én egy kicsit megnyugodtam, mert még mindig ez a jobb, illetve hát a kisebb rossz. Azért egy máj, vagy hasnyálmirigy probléma még súlyosabb dolog. Azért a műtét gondolatától nem repesek, tekintve, hogy milyen állapotban van az egészségügy.
Majd írd meg te is neked mi lett, hátha te megúszod valami még "lazábbal". :)
Na, én is túl vagyok az UH-on. Hál’ Isten nekem nem találtak követ! Meg semmi bajt…
Drukkolok érted, írd meg, ha túl vagy rajta! 💓
Na, örülök, hogy megúsztad! :)
Nem is tudták megmondani mi okozza nálad? Esetleg nem lehet, hogy reflux?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!