Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » IBSem van valószínűleg, mit...

IBSem van valószínűleg, mit tegyek hogy élhetőbbé tegyem a napjaim?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és az eddigi éveim sajnos a hasi panaszaimról szóltak. Kiskorom óta pszichologushoz járok mert azthittük pszichésen van ez. Hasi fájdalmak, napi több széklet, hasmenés, puffadás kínoz. Ezmiatt kimaradtam mindenből. Kirándulások, találkozók, táborok.

Mert egyszerűen képtelen vagyok normálisan elmenni valahova mert nagyon sok bélgázam van és sokat kell wcre járjak.

Az utóbbi egy évbe kezdtük kivizsgáltatni. Gluténérzékenység, laktózérzékenység negatív lett.

Hasi ultrahangon sem találtak semmit. Egyszerűen már nem tudok mit kezdeni, annyira elegem van belőle. Antidepit szedek, de én tudom hogy nekem ez nem mentálisan van. Imádom a társasági helyzeteket, extrovertált is vagyok, csak a hasam miatt nem tudok teljes életet élni. Mit javasoltok?

2023. júl. 2. 01:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Előző válaszoló voltam, érdeklődöm hogy vagy, mi derült ki?

Jövő héten megyek én is konzultációra magánba, lehet én se fogom megúszni a vizsgálatot. Eléggé tartok tőle azért.

2023. szept. 26. 09:48
 12/15 A kérdező kommentje:

Szia! Tükrözésen is voltam semmit nem találtak..

hihetetlen…pedig egyre rosszabb a gyomrom.

Remélem hogy neked jobb lesz

2023. szept. 26. 11:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Basszus nagyon sajnálom.. Akkor már hivatalosan kimondták az IBS-t gondolom. Néztek pedig allergiákat, ételintoleranciákat is neked?

Sokszor hallom, hogy nem találnak semmit ilyeneknél, aztán csak kiderül valami érzékenység, vagy SIBO..

Én speciel azért imádkozom, ne legyen nálam se semmi, vagy ha mégis, valami könnyen kikezelhető gond legyen.

De már előre izgulok, meg minden bajom van a konzultációtól is. :D bárcsak már ma mehetnék.

2023. szept. 26. 11:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia, hová valósi vagy?

Voltál már magánban is?

2023. okt. 2. 15:38
 15/15 anonim válasza:
Évek óta szenvedek én is, megkeseríti az egész életem, csak imódiummal merek kimozdulni itthonról. Már volt gyomor és béltükrözés, székletvizsgálat, ultrahang,ami csak lehetséges. Évek óta keresem a választ, nekem az ibs nem válasz, szerintem ezt akkor mondják ha nem tudják mi van. Most kipróbáltam egy hete emésztőenzim pótló szedését, mert valahol azt olvastam, az is okoz ilyen hasmenés, görcsöléses tüneteket. 1 hete nem volt hasmenésem, ilyen évek óta nem volt. Lehet, hogy nekem ez okozza a gondot, hogy nincs elég enzim a gyomromban. Most ezen a nyomon fogok elindulni az orvosnál,kérek majd egy emésztőenzim vizsgálatot. Állítom, hogy mindenkinek van valami gond az ibs mögött, csak könnyű kijelentés az orvosoknak, hogy ez van, ha fogalmuk nincs a panaszok okáról.. ne add fel, keresd te is az okát amíg csak lehet! Én is így teszem, és remélem nálam is csak ez lesz, ez az 1 hét nem véletlen egybeesés, hogy ilyen jól vagyok.
2023. nov. 5. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!