IBSem van valószínűleg, mit tegyek hogy élhetőbbé tegyem a napjaim?
18 éves vagyok és az eddigi éveim sajnos a hasi panaszaimról szóltak. Kiskorom óta pszichologushoz járok mert azthittük pszichésen van ez. Hasi fájdalmak, napi több széklet, hasmenés, puffadás kínoz. Ezmiatt kimaradtam mindenből. Kirándulások, találkozók, táborok.
Mert egyszerűen képtelen vagyok normálisan elmenni valahova mert nagyon sok bélgázam van és sokat kell wcre járjak.
Az utóbbi egy évbe kezdtük kivizsgáltatni. Gluténérzékenység, laktózérzékenység negatív lett.
Hasi ultrahangon sem találtak semmit. Egyszerűen már nem tudok mit kezdeni, annyira elegem van belőle. Antidepit szedek, de én tudom hogy nekem ez nem mentálisan van. Imádom a társasági helyzeteket, extrovertált is vagyok, csak a hasam miatt nem tudok teljes életet élni. Mit javasoltok?

Szia!
Előző válaszoló voltam, érdeklődöm hogy vagy, mi derült ki?
Jövő héten megyek én is konzultációra magánba, lehet én se fogom megúszni a vizsgálatot. Eléggé tartok tőle azért.
Szia! Tükrözésen is voltam semmit nem találtak..
hihetetlen…pedig egyre rosszabb a gyomrom.
Remélem hogy neked jobb lesz

Basszus nagyon sajnálom.. Akkor már hivatalosan kimondták az IBS-t gondolom. Néztek pedig allergiákat, ételintoleranciákat is neked?
Sokszor hallom, hogy nem találnak semmit ilyeneknél, aztán csak kiderül valami érzékenység, vagy SIBO..
Én speciel azért imádkozom, ne legyen nálam se semmi, vagy ha mégis, valami könnyen kikezelhető gond legyen.
De már előre izgulok, meg minden bajom van a konzultációtól is. :D bárcsak már ma mehetnék.

Szia, hová valósi vagy?
Voltál már magánban is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!